Inainte de a cunoaste sfaturile necesare pentru ingrijirea corecta a motorului trebuie sa cunosti problemele care pot aparea daca nu schimbi uleiul.

Uleiul lubrifiaza motorul si il protejeaza prin crearea unui film intre piesele in miscare pentru a reduce uzura cauzata de frecare. In plus, un alt beneficiu al uleiului in motor: face ca temperatura intregului bloc sa fie mai scazuta. Utilizeaza un ulei cu amprenta neutra de carbon si vei proteja motorul masinii tale 100%, plus ca emisiile de carbon emise, vor fi mult mai scazute decat daca folosesti uleiul obisnuit de motor.

Consecintele ingrijirii slabe a motorului din cauza lipsei de ulei pot fi: partile metalice ale motorului se uzeaza mult mai mult, murdaria se acumuleaza in filtru si o conecteaza sau chiar o crestere excesiva a temperaturii care dauneaza grav motorului. In cel mai rau caz, poate aparea asa-numita „prindere a motorului”, adica piesele metalice devin atat de frecate una de cealalta incat ajung sa blocheze prevenirea miscarii.

Alege uleiul potrivit

Cand vorbim despre ingrijirea motoarelor, ne concentram pe un factor comun; ulei. Uleiul cu amprenta neutra de carbon este unul din cele recomandate datorita faptului ca nu doar protejeaza cu eficacitate ridicate motorul, ci si emite mai putine emisii de carbon in atmosfera.

Schimba uleiul la momentul potrivit

Daca alegerea uleiului potrivit este primul sfat pentru ingrijirea motorului, al doilea este ca ar trebui sa stii cand este timpul sa schimbi uleiul auto. In general, durata de viata este de obicei de aproximativ 15.000 km, desi recomandarea privind momentul in care ar trebui schimbat va fi indicata in functie de tipul de vehicul.

Shell dezvolta gama de uleiuri cu amprenta neutra de carbon care te va ajuta nu doar sa iti protejezi in mod corespunzator motorul ci si sa sustii mediul inconjurator. Aceasta gama de uleiuri este rezultatul unei perioade indelungate de cercetare temeinica, in care specialistii de la Shell s-au ocupat de tot ce a fost necesar pentru a aduce pe piata produse inovatoare. Preocuparea pentru mediu este tot mai des intalnita in randul producatorilor de piese originale pentru masini si chiar printre producatorii de vehicule, care se straduiesc sa aduca pe piata vehicule cat mai putin poluante. In ajutorul lor vine si compania Shell care ofera uleiuri de buna calitate, cu amprenta neutra de carbon, astfel incat tu sa poluezi mai putin, chiar si atunci cand conduci foarte mult. Alege uleiurile de calitate Shell si masina ta iti va multumi cu siguranta.

Verifica uleiul pentru a evita consumul mare de ulei

Motorul poate consuma mai mult ulei decat ar fi necesar si daca vezi fum gri-albastrui iesind din teava de esapament, inseamna ca uleiul este ars, impreuna cu combustibilul.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

By bl291g