Ai o singură viață și meriți să profiți la maximum de ea! Uită de zilele grele de muncă și începe să visezi la destinații mai puțin cunoscute de turiști unde poți să trăiești adevărate experiențe, fie culinare, fie de explorare sau doar de relaxare.

Ce poate fi mai plăcut decât să uiți de toate grijile și să te urci în avion spre o destinație de vis? Călătoriile îți oferă ocazia să descoperi locuri noi, dar și pe tine! Pentru câteva zile te poți concentra doar pe peisajele fabuloase, mâncarea delicioasă și oamenii primitori.

Iată propunerile noastre de destinații mai puțin cunoscute:

 

1.Puglia, Italia

 

Aflat la călcâiul ghetei (forma Italiei), orașul Puglia te va fermeca de la prima vedere cu aspectul rural de la malul mării, presărat cu câmpii pline de măslini și vii. Arhitectura cu influențe spaniole, grecești și bizantine te va îndemna să o pozezi la fiecare pas.

Mai mult, aici vei găsi cucina povera, un stil de gătit autentic Italian, unde accentul este pus pe ingrediente simple, bune și proaspete. Nu uita să încerci varietatea de vinuri locale, dar și uleiul de măsline produs de localnici.

 

2.Insulele Faroe, Danemarca

 

Dacă îți dorești o vacanță într-un loc retras unde să fii în armonie cu natura și să descoperi peisaje impresionante, rezervă-ți acum o vacanță în insulele Faroe. Imaginează-ți o plimbare cu barca printr-un arhipelag aproape neatins cu o coastă care a fost ocupată de vikingi în trecut.

Nu te îngrijora, nu îți va lipsi mâncarea bună nici aici! Insulele sunt în plin proces de modernizare și vei găsi chiar un restaurant cu două stele Michelin unde te vei putea bucura cu delicatese locale. Este important să te organizezi din timp deoarece insulele Faroe limitează turismul pentru a nu afecta mediul înconjurător.

 

3. Arhipelagul Stockholm

 

La est de Stockholm vei găsi un arhipelag numit de localnici skarsgarden cu 3,000 de insule care îți oferă acces la plaje cu nisip fin, castele cu arhitectură fascinantă, păduri verzi și un țărm cu peisaje încântătoare.

Poți închirira o barcă din oraș și să te plimbi în voie atât pe apele liniștite, cât și pe străzile pietruite din centrul vechi. Stockholm este un oraș destul de scump, deci ai grija să aloci un buget generos. Dacă nu ai banii necesari chiar în acest moment, ai mereu opțiunea să aplici pentru un credit rapid de la credius.ro.

 

4.Etiopia

 

Etiopia este una din cele mai fascinante țări din Africa care a început să devină mai accesibilă pentru turiștii dornici de aventură. Aici ai ocazia să descoperi atât o cultură nouă, cât și o varietate de minuni naturale din patrimoniul UNESCO.

Rezervă-ți un safari în sălbăticie unde vei putea observa animale la care nu ai acces în grădinile zoologice precum lupul etiopian. De asemenea, nu rata șansa de a savura o cafea tradițională și a încerca mierea sălbatică.

 

5. Huacachina, Peru

 

Deși Peru este recunoscut pentru peisajele andine, aproximativ 10% din țara este doar deșert. În mijlocul acestei mări deșertice se află Huacachina, o oază la doar câteva ore distanță de Lima. Aici vei putea să încerci activități unice, la care nu ai acces în România!

Asemănător cu snowboarding-ul pe zăpadă, în Huacachina poți să te dai cu placa pe dunele de nisip. Dacă nu te tentează activitățile extreme, poți face o plimbare cu mașinuța pe nisip sau să te relaxezi cu barca pe lagună.

 

Toate destinațiile menționate mai sus merită vizitate măcar o dată în viață pentru experiența deosebită pe care ți-o oferă, de la peisajele noi, mâncarea diferită și delicioasă până la interacțiunea cu oamenii din diverse părți ale lumii. Pune-te pe primul loc și rezervă-ți o vacanță în destinația preferată!