Tavanul este zona care este prea putin luata in considerare atunci cand se realizeaza amenajarile interioare.

Dar, prin folosirea unor elemente precum tavanul fals, poti adauga un element distinctiv incaperii si sa te indepartezi de conceptul unui tavan care este doar vopsit in alb. Poti fi creativ si sa creezi cele mai frumoase design-uri interioare iar tavanul tau va arata minunat.

Daca nu esti foarte convins cum ar putea sa te ajute un tavan fals in locuinta ta atunci iti vom oferi cateva motive pentru care merita sa faci acest pas pentru amenajarea locuintei tale.

Vei putea acoperi eficient defectele

Indreptarea unui tavan poate sa fie destul de costisitoare si implica munca destul de multa, de asemenea, sa ascunzi defectele pe care le are tavanul pana la urmatoarea renovare pe care nici tu nu stii cand sa o estimezi ca se va intampla. Vei putea sa te bucuri de un tavan perfect si care poate sa completeze eficient design-ul incaperii in care este montat.

Poti personaliza tavanul fals

In momentul in care folosesti un tavan fals acesta nu trebuie sa ramana neaparat alb deoarece poti sa folosesti si vopsea colorata pentru a face o schimbare. Mai ales daca iti doresti sa faci o schimbare in casa si totul sa arate perfect, atunci utilizarea acestor tavane false este solutia cea mai buna.

Poti incastra corpurile de iluminat si sa ascunzi firele din tavan

Tehnologia moderna a adus in atentie multe tipuri de corpuri de iluminat inovatoare si economice, totodata, care pot sa te ajute sa obtii un iluminat eficient pentru casa. Ascunderea firelor si a elementelor care asigura functionarea optima cu ajutorul unui tavan fals reprezinta o solutie foarte buna si moderna.

Poti ascunde tevile

Daca sunt tevi care traverseaza anumite incaperi stii si tu cat de inestetic arata. Folosind un tavan fals vei putea sa ascunzi tevile si cablurile care traverseaza incaperile si nu vor mai fi vizibile. In plus, poti lasa acces catre acestea pentru eventuale reparatii care ar putea sa intervina o data cu trecerea timpului.

Sunt foarte practice in amenajari interioare si le folosesc specialistii dar si designerii deoarece se poti incadra perfect in locuintele moderne si pot sa ofere posibilitatea de a masca tot ceea ce este inestetic.

Ofera o izolare fonica eficienta

Tavanul fals este ideal pentru izolarea fonica si pentru a reduce vibratiile si ecourile unei incaperi. In special in cladirile de birouri si in apartamente unde permanent se aude zgomotul de la etajele superioare, un tavan fals poate sa ofere avantajul de a le izola eficient iar tu sa te bucuri de liniste.

Tavanul fals se poate fixa la inaltimea dorita si sa pui in practica oricare dintre ideile prezentate mai sus. Este o solutie foarte buna pentru orice tip de locuinta si a devenit foarte apreciata la noi in tara. Producatorii ofera diverse game de configuratie, dimensiuni, modele dar si culori. Nu este un produs greu de gasit in comert si poate sa fie achizitionat si din magazine online. Mai nou poti sa gasesti si modele 3D care pot sa creeze efecte spectaculoase pe tavan care vor evidentia si mai mult bunul gust al design-ului interior.

By Minune