Atingerea unei vârste înaintate este un aspect la care fiecare dintre noi ne gândim, și ne dorim ca atunci când vom ajunge în acel punct, să fim încă în putere și să ne putem îngriji corespunzător.

Dacă în familia ta un părinte sau un bunic a ajuns la o vârstă înaintată, și îți faci griji pentru siguranța și bunăstarea acestuia, atunci ar fi bine să citești rândurile de mai jos pentru a afla cu exactitate ce este un camin varstnici: https://batranetifericite.ro/, care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru luarea celei mai bune decizii, dar și alte informații importante!

Ce este un camin varstnici?

Un cămin pentru vârstnici este de fapt un centru specializat ce are ca scop îngrijirea corespunzătoare a persoanlor ce au ajuns la o vârstă înaintată. Într-un astfel de centru, persoanele internate primesc cazare, alimentație corespunzătoare, chiar și de regim, îngrijire medicală, dar și alte servicii care au scopul de a asigura o stare generală de bine și de confort a vârstnicilor.

Care sunt aspectele de care este bine să ții cont pentru a putea decide necesitatea internării unui vârstnic într-un azil specializat?

Dacă ți-a trecut prin minte să optezi la un astfel de serviciu pentru o persoană dragă ție, nu trebuie să te simți inconforabil, ci doar să iei în considerare mai multe aspecte, pentru a putea lua cea mai bună decizie. Așadar, ia în considerare următoarele criterii pentru a stabili necesitatea internării vârstnicului într-un centru specializat:

  • starea de sănătate: verifică starea de sănătate a persoanei vârstnice și, mai mult decât atât, discută cu medicul acestuia pentru a evalua necesitatea internării pesoanei respective într-un astfel de centru;
  • starea psihică: observă comportamentul persoanei vârstnice! Dacă aceasta nu mai are prieteni, nu are relații sociale, se simte singură și depresivă, atunci cu siguranță internarea într-un centru specializat ar reprezenta un adevărat ajutor pentru aceasta;
  • libertatea de mișcare: ia în calcul dacă persoana vârtnică părăsește locuința pentru o plimbare, pentru a-și face cumpărăturile! În plus, verifică dacă aceasta se alimentează corespunzător, dar și dacă se poate ocupa de igiena personală și de igienizarea locuinței;
  • siguranța și respectarea tratamentului dat de către medic: verifică dacă persoana își administrează în mod corect, la orele și în dozajul potrivit medicamentele prescrise de medic. Dacă vârstnicul nu are interes pentru administrarea tratamentului sau pur și simplu uită, atunci internarea este cu siguranță o soluție potrivită! În plus, dacă persoana cade uneori, ori uită lucruri elementare, cum ar fi unde locuiește, ori chiar închiderea aragazului după utilizare, atunci internarea este cea mai bună soluție pentru siguranța acesteia!

Cum să discuți cu vârstnicul despre internare?

Dacă ai luat în seamă criteriile de mai sus și ai concluzionat că cea mai bună alegere pentru îngrijirea vârstnicului este internarea într-un centru specializat, este foarte important să discuți cu persoana în cauză despre acest aspect. În acest fel, nu se va simți abandonată și va face parte în mod direct la decizia felului în care își va organiza existența. Discută calm, oferă-i posibilitatea de a alege un centru care să îi satisfacă nevoile și dorințele și chiar vizitați împreună centrul pe care îl aveți în vedere! Doar în acest fel vârstnicul nu se va simți abandonat, ci dimpotrivă, susținut în a avea un plus de confort și îngrijirea de care are nevoie!

BatranetiFericite.ro este locul ideal în care pesoana vârstnică dragă ție poate primi îngrijirea de care are nevoie! Aici, o echipă de specialiști își dedică o parte a existenței în îngrijirea persoanelor vârstnice care se simt în siguranță! Atmosfera caldă și familială a căminului și atitudinea caldă, dar respectuoasă a personalului, oferă fiecărui resident de aici cea mai bună îngrijire! Folosește datele de contact de mai jos și descoperă tot ce trebuie să știi despre un camin batrani preturi accesibile!

 

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: [email protected]