turism mures

Romania este o tara care se bucura de o multime de locuri de vizitatavand in vedere atractia sa culturala misterioasa si istoria. Cunoscuta mai ales ca fiind locul in care a trait Vlad Tepes al III-lea, o figura care l-a inspirat pe celebrul Dracula de Bram Stoker, vom descoperi impreuna si alte atractii turistice din Romania. Persoanele interesate de drumetii in judetul Mures pot vizita numeroase locatii interesante aici.

Doriti sa stiti care sunt locurile de vizitat in Romania? Vreti sa aflati mai multe despre aceasta tara minunata? Nu ratati detaliile recomandarilor noastre pentru a calatori in Romania.

Sighisoara, locul de nastere al lui Vlad Tepes al III-lea

Cu totii am auzit de contele Dracula, un roman horror scris de Bram Stoker si inspirat de un personaj real pe nume Vlad Tepes al III-lea, Tepes. Una dintre principalele noastre recomandari pentru calatoriile in Romania este orasul Sighisoara.

Sighisoara a fost orasul care a dat nastere legendei lui Vlad, pentru ca la mijlocul secolului al XV-lea s-a nascut Vlad Tepes al III-lea, domn al Tarii Romanesti si al Transilvaniei cunoscut ca fiind un guvernator insetat de sange.

Dar acest oras este mult mai mult decat atat, este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase medievale din Europa, clasandu-se printre cele mai bune locuri de vizitat din Romania. Acolo putem vedea locul de nastere al lui Vlad care astazi este un restaurant tematic inspirat de legenda.

Cetatea Sighisoarei, situata in orasul vechi, este declarata Patrimoniu Mondial unde putem vedea minunatele sale duri si bastioane din secolul al XV-lea inca in picioare,  care au protejat orasul impotriva invaziei. Fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania din intreaga tara.

Nu putem pleca de acolo fara sa vedem Turnul cu Ceas si, bineinteles, Muzeul Camerei de Tortura. O vizita care cu siguranta va va face pielea de gaina atunci cand descoperti instrumentele folosite pentru a tortura oamenii in perioada medievala.

De asemenea, dorim sa evidentiem unul dintre cele mai importante evenimente din oras, desfasurat in luna iulie, Festivalul Medieval si Mestesugaresc, unde concerteaza trubaduri, au loc concerte de muzica in aer liber si degustari gastronomice cu preparate ale zonei, un eveniment care va va lasa, fara indoiala, uimiti!

Parcul National Calimani 

Este o arie protejata (IUCN Categoria a II-a), situata in tara europeana a Romaniei pe teritoriul administrativ al judetelor Mures (45%), Suceava (35%), Harghita (15%) si Bistrita Nasaud. A fost creata in anul 2000 si se intinde pe o suprafata estimata la 24.041 de hectare, cel mai apropiat oras fiind orasul Vatra Dornei.

Sovata

La un centru de wellness din Sovata va puteti deconecta de viata agitata intr-un centru SPA care are ca scop sa ii aduca pe oaspeti in armonie cu natura, dinferent daca doar fac baie in cel mai mare lac heliotermic din Europa, fac yoga in aer liber sua pur si simplu se relaxeaza la soare.

Inca de la descoperirea fenomenului de heliotermie din secolul XIX, aceasta localitate din muntii Carpati s-a bucurat de statutul de statiune balneara. A fost vizitata de persoane importante ale casei regale si vilele elegante au ramas din perioada postbelica in care era vizitata mereu de muncitori si functionare. In 2009 a avut loc o renovare importanta a statiunii, care a facut-o si mai atractiva pentru turisti.