Atunci când vor o schimbare de look, multe femei aleg să ”umble” la podoaba capilară: o tunsoare sau o coafură nouă,  schimbarea culorii acestuia. Vopsirea părului este preferata multora dintre ele, și nu este neapărat ceva rău, dacă știi cum să te ”joci” cu culoarea și să minimizezi dezavantajele acesteia. Pentru că da, există și unele puncte slabe ale acestei proceduri de înfrumusețare. Pentru a afla care sunt avantajele și dezavantajele atunci când îți vopsești părul, citește rândurile de mai jos.

Scapi de părul gras

Dacă ai părul gras de obicei, și nimic din ceea ce ai folosit nu a fost de vreun mare ajutor, ai putea să iei în calcul să îți vopsești părul. Explicația este una simplă: substanțele care intră în compoziția vopselei de păr deshidratează cuticulele firului de păr și te ajută să elimini excesul de sebum. Profită și de unele reduceri la vopsea pentru a-ți face o rezervă pentru situațiile de urgență.

Scapi de firele albe

Firele de păr alb nu trebuie smulse, dar… pot fi ascunse perfect atunci când folosești o vopsea de păr de bună calitate. Reține: la Esteto Black Friday 2021 se anunță a fi ceva de-a dreptul grandios, așa că fii atentă să prinzi momentul potrivit.

Dar, nu numai că îți poți ascunde eficient firele albe, ci îți poți schimba rapid look-ul. Și ce femeie nu adoră aceste schimbări, care o fac să se simtă mult mai bine, atunci când sunt reușite?

Un păr strălucitor, ușor de coafat și aranjat

Părul tău și-a pierdut strălucirea? Este timpul să îi oferi ceea ce are nevoie, prin folosirea unei vopsele de păr de bună calitate. Problema se remediază rapid, iar tu vei fi mai mult decât mulțumită de ceea ce ai reușit. De asemenea, atunci când au de a face cu păr vopsit, mulți specialiști susțin că este mult mai ușor de coafat, deoarece firul este mult mai greu. Și, un mic truc pentru tine: dacă ai părul rar, alege să-l vosești în șuvițe în mai multe culori, deoarece acestea dau impresia de volum

Dezavantajele vopsirii părului

Aminteam ceva mai sus de faptul că vopsirea părului poate fi o soluție pentru a scăpa de excesul de sebum. Din păcate, nu este o metodă pe care să o folosești drept soluție permanentă, deoarece vopsirea prea frecventă face ca părul să devină aspru, și cu fire despicate. De asemenea, în unele cazuri, atunci când nu este folosită vopseaua de păr potrivită, multe femei se plâng că mătreața le face probleme. Acest dezavantaj este întâlnit și în cazul celor care au scalpul deja uscat, așa că este nevoie de un balsam de păr care să rezolve problema.

Atenție la iritații și arsuri

Din dorința de a avea parte de o culoare mai intensă, multe femei cred că depășirea timpului recomandat de producători pe ambalajul vopselei de păr poate fi lejer depășit. Din păcate, în aceste caz riști iritații și arsuri de care chiar nu ai nevoie. Aceste neplăceri au loc și în cazul alergiilor la anumite ingrediente din compoziția vopselei de păr, de aceea un test este necesar înainte de a trece la vopsirea părului.

By bl291g