fisa medicala online

Fiecare clinician cunoaste provocarile care pot aparea pe parcursul unei zile intr-un cabinet, fie ca vorbim de cazuri diverse sau de partile mai putin placute ale situatiei, de completare a documentelor, registre multiple etc. De cate ori ai fost nevoit sa obtii toate informatiile necesare de la clinica si nu ai gasit deloc dosarul?

Problema fiselor medicale in formal fizic

De cele mai multe ori, intr-o clinica, cea mai mare parte a timpului se petrece completand formulare de observare a pacientului. Pana de curand, acest lucru se facea folosind metode clasice precum creion si hartie. In functie de complexitatea cazului clinic, completarea acestor fise de lucru poate dura cateva ore dintr-o zi de lucru normala, iar daca la sfarsitul zilei practicianul ajunge la concluzia ca nu are suficient timp pentru a face alte lucruri, acest lucru poate duce la o adevarata frustrare. Aceasta frustrarea va fi mereu varsata catre pacient, chiar daca acesta nu are nici o vina.

In afara de timpul indelungat alocat pentru finalizarea fisierelor, exista si alte dezavantaje, cum ar fi deteriorarea sau pierderea accidentala a acestor fisiere, spatiul fizic necesar pentru a le stoca intr-un loc usor accesibil in orice moment si costul consumabilelor necesare pentru a le realiza.

Solutia fiselor medicale

Tendinta moderna in aproape toate domeniile se manifesta prin automatizarea cat mai mult posibil a operatiunilor consumatoare de timp sau de eroare umana, eficientizand astfel procesele si implicit cresterea profiturilor. Clinicile nu fac exceptie, iar in ultimii ani, medicii au fost nevoiti sa gaseasca si sa foloseasca noi solutii menite sa-si usureze munca si sa-si creasca sau sa-si mentina notorietatea. Implementarea noilor tehnologii in practica medicala este un proces important pentru imbunatatirea serviciilor oferite, maximizarea profiturilor si cresterea eficientei.

Avantaje pe care le aduc fisele electronice

Organizare mai buna – O fisa electronica pacient nu mai poate fi pierduta. Fiecare membru al echipei medicale stie cat de frustrant este atunci cand inregistrarile fizice dispar dintr-un motiv oarecare. In cazul fisierelor electronice, acestea sunt intotdeauna disponibile si pot fi chiar accesate de mai multe persoane in acelasi timp. Exemplu: Cand un client examineaza documentele la receptie, medicul poate vizualiza detaliile cazului, astfel incat la urmatoarea intalnire, acesta sa cunoasca deja un istoric fisa pacient.

Eficienta – Clinicile care folosesc fise medicale online nu mai pierd timpul gasind inregistrarile pe hartie, completand manual inregistrarile existente sau gasind si eliminand inregistrarile invechite. Puteti gasi rapid inregistrarile pacientilor folosind filtre rapide, cum ar fi: numele, prenumele etc. Toti medicii din clinica pot citi aceste documente, ceea ce este foarte important in asistenta medicala. Pe de o parte, clientii vad medici organizati, iar pe de alta parte, medicii pot obtine informatii despre pacienti cu un simplu click si pot raspunde rapid la intrebari.

Usor de accesat – Personalul autorizat din clinica poate accesa fisierele electronice oricand, oriunde de pe un telefon mobil, tableta sau laptop. Una dintre problemele importante rezolvate datorita digitalizarii este viteza cu care dosarele pacientului pot fi pregatite in cativa pasi simpli, deoarece platformele vor fi intuitive si usor de utilizat. Digitalizarea permite crearea de sabloane care se pot dovedi importante in activitatile clinicii. De exemplu, prezenta sabloanelor ii ajuta pe medici sa nu rateze anumiti pasi importanti intr-un consult de orice natura.

In concluzie, o fisa medicala electronica se refera pur si simplu la o versiune digitala scanata a fisei medicale pe hartie a unei persoane. O fisa medicala electronica este fisa medicala a unui pacient intr-o singura unitate, cum ar fi un cabinet medical sau o clinica. Fisele medicale electronice reprezinta inregistrari digitale pe care medicii sau organizatiile le pastreaza pentru ca pacientii sa isi urmareasca tratamentele curente si starea de sanatate.