implanturi dentare

Lipsa unui dinte poate cauza o adevarata avalansa de probleme. De la dificultati de masticatie, la dificultati de digestie, pana la modificarea anatomiei faciale, toate aceste probleme pot surverni in urma lipsei unui singur dinte. De aceea, pentru a preveni aceste situatii, este indicat sa apelezi la un implant dentar.

Costuri si beneficii

Exista situatii in care oamenii amana mult timp vizita la medic. In mare parte, de vina este lipsa de informatii sau faptul ca oamenii detin informatii gresite. Aspectul costului este hotarator pentru multi. Din pacate, oamenii tind sa creada ca aceste proceduri sunt inaccesibile. De fapt, adevarul este ca beneficiile depasesc cu mult costurile.

Mai mult decat atat, clinicile specializate recunosc si inteleg eforturile pe care pacientii le fac, de aceea vin in intampinarea ta cu reduceri si cu diverse planuri de a usura achitarea sumelor. Clinica Dental Premier iti ofera reduceri la diferite tipuri de implanturi dentare.

Implantul dentar este o piesa realizata dintr-un material extrem de durabil. Acesta substituie radacina dintelui si va sustine lucrarea. Dintele artificial se va simti intocmai precum cel natural. Clinica Dental Premier iti ofera servicii complete, precum si proceduri de implant dentar de ultima generatie, astfel incat vei putea beneficia de intreaga procedura si de dinti ficsi in doar 24 de ore. Asta presupune extractii, implanturi dentare si dinti ficsi.

Atunci cand explorezi optiunea unor implanturi dentare, trebuie sa stii ca, pe langa reducerile pe care clinica ti le ofera, beneficiile implantului sunt foarte multe. In primul rand, durata de viata poate ajunge si pana la 20 de ani. Procedura nu este dureroasa si, multumita inovatiilor in stiinta, timpul s-a redus considerabil. Dental Premier iti ofera sistemul Fast and Fixed ca o alternativa la clasicele implanturi dentare. Prin intermediul acestei tehnologii, se vor putea realiza mai multe implanturi odata, iar perioada de vindecare este injumatatita.

implanturi dentare
implanturi dentare

Ce costuri implica procedura?

Pentru a afla care sunt costurile aferente procedurilor legate de implanturi dentare, trebuie sa porti o discutie initiala cu medicul stomatolog. In general, un implant dentar presupune mai multe etape:

1. Etapa de pregatire – In cadrul acestei etape, vei avea nevoie de un consult initial pentru a stabili care este starea de sanatate dentara. In acest scop, vei avea nevoie de diferite investigatii imagistice, precum si de analize de laborator. Acestea vor presupune anumite costuri care vor depinde de gravitatea problemei.

2. Etapa chirurgicala – Implantul se va insera in osul maxilar sau mandibular, apoi se asteapta intre 2 si 6 luni pentru osteointegrare si vindecare perfecta. Totusi, daca osul pacientului permite, in cazul implanturilor cu incarcare imediata se pot atasa lucrari fixe provizorii in maxim 24 de ore de la interventie, astfel incat pacientul sa se poata bucura de zambetul sau pe toata durata tratamentului.

3. Etapa protetica – Se face o mica incizie in dreptul implantului si se va monta un conformator gingival. Acesta permite vindecarea estetica a gingiei. Ulterior, se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru lucrare care se va definitiva in laboratorul tehnic. In cazul implanturilor incarcate cu lucrari provizorii, acestea sunt schimbate cu lucrarile fixe definitive.

Este important de mentionat faptul ca este posibil sa existe costuri suplimentare in cazul in care este nevoie de tratament suplimentar, precum aditia de os.

Atunci cand evaluezi necesitatea unui implant dentar, trebuie sa ai in vedere faptul ca aceasta este o investitie pe termen foarte lung. Decizia de a nu apela la o astfel de procedura poate insemna ca pe termen lung pot aparea costuri suplimentare din cauza potentialelor complicatii. Acestea pot depasi valoarea implantului dentar.

By Andreea