pret panouri solare

Un sistem fotovoltaic te ajuta sa economisesti bani acasa si sa folosesti energie curata. Un punct de plecare important inainte de a cumpara un sistem fotovoltaic pentru casa este sa iei in considerare toate costurile implicate. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre costurile sistemelor fotovoltaice.  Pentru a determina pretul, conteaza extrem de mult si produsele cumparate. Sunt persoane care le folosesc doar pentru curent, dar sunt si cei care aleg un kit panou solar apa calda pentru a obtine si apa calda nu doar curent electric, caz in care costurile pot fi putin mai mari, insa se vor amortiza cu siguranta pe parcursul utilizarii.

Cat costa sistemul tau fotovoltaic?

Doriti sa instalati un sistem fotovoltaic care sa va asigure cea mai buna calitate la cel mai mic pret? Deoarece pretul energiei fotovoltaice poate varia de la o companie la alta, va recomandam sa evaluati mai multe oferte pentru a gasi cel mai bun produs la cel mai bun pret. Comparandu-le, in confortul propriei locuinte, puteti sa economisiti la costul noului sistem fotovoltaic. Economisirea banilor nu a fost niciodata atat de usoara si rapida! La Panourisolare365 pot fi gasite preturi foarte avantajoase si in plus, periodic au loc reduceri substantiale. Serviciile oferite sunt complete, de la comercializare si pana la facilitarea montajului astfel incat cumparatorul sa se poata bucura de toate avantajele instalatiei montate in cel mai scurt timp.

Exemplu de costuri ale unui sistem fotovoltaic pentru casa ta

Cu titlu orientativ, instalarea unui sistem fotovoltaic pentru o casa standard de aproximativ 100 de metri patrati are un pret de aproximativ 3 000 de euro pe kW. Aceasta inseamna ca un sistem de 3 kW, instalat de obicei pentru o casa cu patru persoane, are un pret de aproximativ 9 000 de euro. In cazul in care trebuie sa instalati un sistem fotovoltaic de mari dimensiuni, pretul este de aproximativ 5 000 EUR pe kW instalat.

Ce influenteaza pretul sistemului fotovoltaic?

In paragraful anterior poti vedea costurile unui sistem fotovoltaic pentru casa ta, dar care sunt variabilele care afecteaza pretul de instalare? De obicei, exista doi factori principali:

  1. tipul de module utilizate (monocristaline, policristaline sau siliciu amorf, alte tehnologii cu „strat subtire”);
  2. dimensiunea instalatiei (kW, numarul de persoane, dimensiunea casei).

In paragrafele urmatoare veti gasi mai multe informatii despre aceste variabile.

  1. Tipul de module utilizate pentru fotovoltaice

Atunci cand instalati un sistem fotovoltaic, va veti confrunta cu mai multe optiuni. Pentru a alege solutia potrivita pentru casa, puteti lua in considerare:

Estetica panourilor: in unele cazuri, modulele cu siliciu amorf sau cu tehnologie hibrida sunt mai placute din punct de vedere estetic datorita culorii lor uniforme;

Spatiul disponibil: spatiul este de obicei optimizat cu modulele din siliciu monocristalin, deoarece acestea sunt eficiente (au o putere mai mare pe unitatea de suprafata). Atunci cand spatiul nu reprezinta o problema, se poate utiliza siliciu amorf, a carui eficienta este mai mica de jumatate din cea a modulelor din siliciu cristalin;

Productivitatea energetica: in zonele cu clima calda, modulele din siliciu amorf si alte materiale din familia filmelor subtiri ofera o performanta energetica mai buna.

  1. Dimensiunea si costul sistemului fotovoltaic

Costul mediu pe kWp este invers proportional cu dimensiunea sistemului: cu cat dimensiunea este mai mare, cu atat costurile de proiectare si instalare sunt mai mici. Nu este usor sa alegi dimensiunea corecta a sistemului fotovoltaic si sa stii care este pretul corect, mai ales daca nu esti un expert. Din acest motiv, este intotdeauna recomandabil sa cereti ajutorul unui expert sau sa consultati pagina noastra de informatii privind dimensiunile panourilor fotovoltaice.