Mobila a devenit incredibil de diversa in ultima vreme, fie ca ati cumparat o locuinta noua, fie ca doriti sa va remodelati locatia actuala. Chiar daca exista o multime de materiale si modele disponibile astazi, puteti gasi in continuare cele mai eficiente combinatii de design si materiale, precum colantare mobila. Un specialist in design interior este solutia ideala pentru a va asigura ca atat nevoile dvs. de functionalitate, cat si amenajarile si culorile se potrivesc cu dispozitia dvs. zilnica.
Este important sa fiti la curent cu toate noutatile pentru a va asigura ca obtineti ceea ce va doriti. Un specialist calificat in domeniul dumneavoastra ar putea sa va dea sfaturi diferite de cele la care va asteptati, asa ca este important sa fiti la curent cu noutatile in materie. Placile aglomerate, MDF si lemnul masiv au fiecare propriile beneficii.
Ce este de fapt MDF-ul?
Placile aglomerate sunt finisate cu adeziv turnat la cald sau rasina sintetica. Placile aglomerate sunt create din aschii de lemn taiate fin, rasini sau clei, presate la cald pentru a forma un produs finit. Pe placile aglomerate se aplica melamina, furnir sau alte cateva lacuri pentru a obtine aspectul dorit. Placile aglomerate cu suprafata nelaminata sunt accesibile datorita intretinerii minime, timpului rapid de prelucrare si pretului scazut. Ele sunt utilizate intr-o varietate de cladiri, de la locuinte la locuri de munca. Materialul insa este nefavorabil pentru incaperile umede.
MDF (Medium Density Fibreboard) a crescut in popularitate ca urmare a calitatilor sale. La fel ca si placile aglomerate, MDF este creat din lemn compozit maruntit fin, care este presat impreuna pentru a obtine un produs de inalta calitate. Dar MDF este de o calitate mult mai buna decat PAL, deoarece lemnul compozit este maruntit inainte de presare pentru a face ca acesta sa aiba fronturi MDF mai impresionante din punct de vedere calitativ.
Avantajele mobilierului MDF
Mobilierul din MDF are mai multe avantaje fata de mobilierul din placi aglomerate. Rezistenta mecanica fara defecte interne, cum ar fi noduri sau fisuri, precum densitatea materialului fara defecte interne. Mobila din MDF nu se deformeaza, nu se macina, nu se indoaie si nu dezvolta cute sau noduri. Este ideala pentru realizarea diferitelor taieturi in relief pe fronturi sau margini, unghiuri sau suprafete, imposibil de realizat in placi aglomerate. De asemenea, este rezistent la umiditate si la fluctuatiile de temperatura. Este una dintre cele mai bune optiuni pentru bucatarii si bai. Cu o calitate a mediului aproape de cea a lemnului natural, se produc emisii foarte scazute de formaldehida. Acest lucru se datoreaza faptului ca contactul prelungit cu acest material este daunator pentru sanatate. Camerele pentru copii ar trebui sa fie mobilate cu mobilier din MDF.
Pretul de achizitie este mai mare ca urmare a prelucrarii speciale necesare pentru a produce aceste avantaje. Fie ca sunteti in cautarea unui aspect elegant si exclusivist pentru casa dvs. sau a unui mobilier produs in masa pentru spatii comerciale sau rezidentiale, MDF este o optiune excelenta. Indiferent de proiectul dumneavoastra de amenajare interioara, exista o varietate de solutii, fie ca este vorba de mobilier personalizat sau produs in serie.