Exista mai multe boli care sunt clasificate in afectiuni reumatismale. Termenul de reumatism este un termen laic folosit pentru a descrie artrita reumatoida. Tulburarile reumatoide includ simptome care afecteaza muschii, articulatiile si oasele. Sunt comune si au un impact urias asupra sanatatii unei populatii vaste din intreaga lume. Conditiile mai severe duc la boli reumatismale inflamatorii care provoaca distrugerea articulatiilor si a organelor. Acestea sunt o cauza principala de durere severa, dizabilitate si chiar deces care afecteaza calitatea vietii si duc la mai multe comorbiditati sau afectiuni asociate.

Tratamente pentru reumatism

Pentru ca numarul de persoane care sufera de reumatism este foarte mare, in special in randul varstnicilor, este important de mentionat faptul ca balneoterapia functioneaza bine ca tratament pentru aceasta afectiune. La Hotel Traian Caciulata https://www.cazare-caciulata.ro/cazare-hotel-traian, pacientii pot beneficia de mai multe tipuri de tratament pentru a ameliora cu ajutorul lui simptomele reumatismului. In acest scop se folosesc tratamente cu ajutorul factorilor naturali de tratament specifici zonei. Apele sulfuroase si carbonatate de aici au dovedit proprietati importante care ajuta articulatiile si le redau mobilitatea. Este important de mentionat faptul ca in bazele de tratament balnear se combina mai multe tehnici de terapie, astfel incat pacientul sa se poata bucura de efectele combinate ale acestora. In plus, pacientul nu trebuie sa renunte la tratamentul propus de medic, doar pentru ca face terapie in statiunile balneare. Tratamentul alopat si tratamentul balnear actioneaza sinergic pentru o stare generala de bine.

Cine diagnosticheaza si trateaza bolile reumatismale?

Persoanele afectate de boli reumatice sunt diagnosticate si tratate de medici reumatologi care sunt instruiti in acest domeniu. Medicii reumatologi trateaza peste 100 de forme de boli reumatice si artrita, care includ proportii majore de boli reumatismale inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida, lupusul si guta.

Termenul de reumatism a fost folosit in contexte istorice cand se refera la oricare dintre numeroasele afectiuni inflamatorii ale articulatiilor. Nu mai este folosit in literatura medicala ca atare si bolile care sunt enumerate la afectiuni reumatoide pot fi enumerate la reumatism. Unele tari folosesc cuvantul reumatism pentru a descrie sindromul de fibromialgie. Astfel, reumatismul are doua forme:

  • articulara sau cea care afecteaza articulatiile care include de obicei poliartrita reumatoida, lupusul, guta, spondilita etc.
  • nearticulare sau cele care afecteaza tesuturile moi, muschii si conduc la sindroame dureroase regionale

Cei mai multi oameni pe masura ce imbatranesc dezvolta rigiditate si durere articulara. Multe dintre cazurile care au fost denumite reumatism au fost de fapt cazuri de osteoartrita si nu de artrita reumatoida sau vreuna dintre tulburarile inflamatorii.

Ce tulburari sunt clasificate drept tulburari reumatoide?

Tulburarile reumatoide nu includ osteoartrita. Unele dintre tulburarile incluse sunt artrita reumatoida, lupusul, guta, sclerodermia, artrita idiopatica juvenila, sindromul Sjögren, spondilartrita, polimialgia reumatica, vasculita sistemica precum arterita cu celule gigantice etc.

Simptome ale tulburarilor inflamatorii ale articulatiilor

Tulburarile inflamatorii articulare implica dureri intense articulare, umflaturi, rigiditate si oboseala resimtite atunci cand persoana este de varsta mijlocie.

Acest lucru afecteaza grav capacitatea de munca si functionarea generala a organismului punand in pericol cariera, cresterea copiilor si activitatile zilnice esentiale.

By Minune