Nunta este o zi unică din viața mirilor, un eveniment care trebuie să fie memorabil atât pentru proaspeții miri, cât și pentru invitații lor. Deci locul unde se desfășoară nunta este de o importanță capitală.

Dar, atunci când se aleg cele mai bune sau cele mai frumoase locații nuntă este foarte important să se țină cont de mai mulți parametri pentru a fi siguri că se fac chiar cele mai bune alegeri. Aici intră bugetul, climatul, numărul de invitați, dar și gusturile sau preferințele.

Alegerea unui loc de desfășurare, organizarea scouting-ului tău

Înainte de a te decide asupra unui loc de desfășurare, cel mai bine ar fi să organizezi vizite de recunoaștere pe care le poți organiza pe parcursul unuia sau mai multor weekenduri (stabilind în prealabil o întâlnire cu proprietarii locului de desfășurare).

Ar trebui să mergi întotdeauna să vezi locul pentru a îți face o idee mai clară despre mai multe elemente: dimensiunea sălii, curățenia spațiilor, ușurința accesului cu mașina, existența unei parcări etc.

Mai apoi, va trebui să stabilești o listă aproximativă cu invitații, pentru a ști care este capacitatea sălii de care ai nevoie. Astfel că, este inutil să alegi un restaurant nuntă cu 500 de locuri dacă ai doar 100-150 de invitați.

A doua etapă ar fi listarea sălilor sau a restaurantelor care te interesează. Poți să consulți ghiduri, site-uri de internet, bloguri sau grupuri. Dar, mai poți cere unele recomandări și celor apropiați pentru a afla care sunt cele mai bune locații nuntă din regiunea ta.

Restaurantele nuntă sau sălile de recepție- adevărate clasice atunci când vine vorba despre o nuntă

Restaurantele sau sălile de recepție sunt cele mai clasice atunci când vine vorba despre o nuntă. În funcție de anotimp, este primordial să se rezerve cu cât mai mult timp înainte: un an dacă s-a ales o dată vara sau opt luni dacă vorbim despre o nuntă toamna sau iarna.

Ce tip de locație se mai poate alege?

În primul rând, vei alege în funcție de gusturile și prioritățile tale (o nuntă de prințesă într-un castel, o sală cu parchet obligatoriu, o sală sau un restaurant, dar neapărat la mai puțin de 30 de minute de primărie etc.), dar și în funcție de bugetul tău (închirierea unui castel costă în medie între 3000 și 6000€). La fel cum se face și în cazul unui restaurant botez.

Dacă ai o casă de familie mare, cu o grădină mare, poți închiria un cort pe care să îl montezi acasă. Va trebui să planifici timpul necesar pentru montarea cortului, decorarea interioară, închirierea de mobilier… dar vei fi acasă și vei fi, prin urmare, total liberi să alegei durata serii.

Dacă ai un număr mare de persoane, închirierea unui cort poate fi, de asemenea, cea mai bună soluție, deoarece sălile cu o capacitate mai mare de 300 de persoane sunt rare.

Cei mai mulți oameni aleg să închirieze o sală cu catering (indiferent dacă sunt sau nu obligați să facă acest lucru). Acest lucru înseamnă că plătești, pe de o parte, închirierea sălii pentru o seară și, pe de altă parte, mesele pentru fiecare invitat. Aceasta este soluția preferată, datorită caracterului său practic: nu trebuie să pregătești nimic tu, poți folosi sala toată seara și toată noaptea (cu excepția anumitor săli care se închiriază pentru un număr limitat de ore), iar alegerea sălii este foarte largă: există săli de toate capacitățile și de toate stilurile, de la sala dintr-un sat mic până la o sală dintr-un palat sau o clădire tipică mare.

Dacă sunteți puțini, restaurantul te poate atrage: există multe restaurante care își închiriază întreaga sală pentru ceremonii, iar meniurile specifice vor fi oferite.