Uleiurile esentiale sunt acele lichide parfumate pe care producatorii le obtin din plante, flori si fructe. Cercetarile sugereaza ca aromoterapia cu unele uleiuri esentiale poate ajuta la promovarea relaxarii si ameliorarea starii de anxietate. In acest articol, iti vom spune care sunt unele dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru a scapa de anxietate si dovezile care sustin utilizarea lor. In plus, trebuie sa stii ca astfel de uleiuri pot fi procurate de la un furnizor produse naturiste precum esteto.ro. Deci, sa vedem, aceste uleiuri:

Portocala bergamota

Uleiul esential de portocala bergamota provine din arborele Citrus bergamia. Producatorii extrag uleiul presand la rece coaja portocalelor. Portocalul de bergamota este un ulei de aromaterapie popular pentru ameliorarea anxietatii.

Conform unui studiu din 2015, inhalarea uleiului esential de portocala bergamota a avut un efect de reducere a anxietatii la sobolani. De asemenea, un studiu din 2013, a constatat ca, comparativ cu inhalarea vaporilor de apa, aromaterapia cu ulei esential de portocale bergamota reduce anxietatea la persoanele care trebuie sa faca o interventie chirurgicala minora.

O gama de uleiuri esentiale de portocala bergamota este disponibila pe esteto.ro.

Musetel

Musetelul este o planta folosita in multe scopuri. Producatorii folosesc distilarea cu abur pentru a extrage din florile acestei plante un ulei esential fructat, cu miros dulce. Sunt deja cercetate efectele uleiului de musetel asupra anxietatii. La fel ca si ceaiul, mirosul musetelului poate induce o stare de calm.

Salvie

Salvia este o planta medicinala despre care multi oameni cred ca are proprietati de ameliorare a anxietatii. Un studiu din 2013 a constatat ca persoanele care au inhalat mirosul uleiului de salvie au avut scaderi semnificative ale tensiunii arteriale si si-au reglat ritmul cardiac.

Lavanda

Lavanda este o planta cu flori mov, cu un parfum extraordinar. Aromaterapeutii folosesc in mod obisnuit uleiuri esentiale din lavanda, pentru ca au proprietati antiinflamatorii, sunt relaxante musculare si sunt ideale pentru calmarea anxietatii.

Lamaie

Uleiul esential din coaja de lamaie sau frunze are un miros bogat de citrice. Expunerea la mirosul uleiului esential de lamaie poate avea un efect de ameliorare a anxietatii. Totusi, daca se exagereaza cu expunerea la acest ulei, efectul s-ar putea sa fie invers, adica persoana sa simta mai mult stres. De aceea, inhalarea mirosului emanat de uleiul esential de lamaie, ca si a celorlalte uleiuri de altfel, trebuie facuta cu precautie.

Trandafir

Unele studii sugereaza ca uleiurile esentiale din florile plantelor de trandafir pot fi benefice pentru anxietate si pot oferi o stare de relaxare. In plus, este putin probabil sa nu iti placa mirosul uleiului de trandafir.

Ylang-ylang

Uleiul esential de ylang-ylang provine din florile arborelui Cananga odorata. Multi aromaterapeuti cred ca uleiul de ylang-ylang poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii. Intr-un studiu din 2015 s-a descoperit ca aromaterapie cu ylang-ylang a avut un efect bun asupra anxietatii, dar a imbunatatit foarte mult stima de sine a participantilor.

Alte uleiuri esentiale pe care le poti folosi pentru a reduce anxietatea si a avea o stare de bine sunt: busuioc, muscata, grapefruit, lamaie verde, lemn de santal, portocala dulce.

Intra pe esteto.ro pentru a-ti alege uleiul esential preferat.

By bl291g