Cele 5 motive pentru care volanul îți tremură atunci când conduci

Dacă este ceva în neregulă cu mașina, volanul este unul dintre primele locuri pe care le va arăta. Prin urmare, indiferent dacă vehiculul dvs. începe să vibreze la viteze mici sau mari, este un semn că există o defecțiune. Nu toate shake-urile indică o posibilă defecțiune. Mașina dvs. conține piese în mișcare care funcționează la viteze mari. Când o piesă se rupe, începe încet o reacție în lanț care duce la posibile disfuncționalități ale unor piese auto semnificative. Dacă după acest ghid un reușiți să dați cu problema, apelați la un service auto pentru mai multe investigații.

Uneori este terenul. Dar când această problemă persistă, ar putea fi unul dintre următoarele motive.

 

Motive pentru care mașina dvs. tremură la viteze mari și mici

 

Verifică-ți anvelopele

Are mai mult sens, deoarece volanul este legat direct de anvelope. Puteți simți orice problemă cu anvelopele prin volan. Cea mai frecventă problemă cu anvelopele auto este atunci când anvelopele nu sunt echilibrate. Nu se va afișa la viteze mici, dar veți simți vibrațiile când ridicați viteze cuprinse între 45 mph și 60 mph.

Prima rezoluție ar trebui să fie să vă verificați anvelopele și să vedeți dacă unul a dezvoltat un plat sau este ușor dezumflat decât celelalte anvelope. Această problemă este comună cu mașinile care nu s-au mutat recent. De asemenea, verificați uzura neuniformă a anvelopelor.

Soluția evidentă ar fi umflarea tuturor anvelopelor și apoi luarea în considerare a unei posibile rotații a anvelopelor. Dacă deteriorarea anvelopelor este prea mare, ar trebui să luați în considerare toate înlocuirile anvelopelor. Înlocuirea anvelopelor este costisitoare și ar trebui să exploatezi mai întâi toate căile. Dar, în același timp, amintiți-vă că anvelopele sigure sunt cele în stare bună.

 

Zone individuale ale roților

Roata face cea mai mare parte a muncii pentru anvelope. Aici ar fi cel mai bine dacă ați începe cu rulmenții. În mod normal, rulmenții nu ar trebui să se uzeze niciodată, dar o fac. Și dacă, înlocuindu-le, mașina dvs. încă vibrează atunci când accelerați viteza, atunci săpați puțin mai adânc.

Volanul vibrează pe măsură ce faceți un viraj? Dacă da, atunci problema se află pe capetele tirantei. Dacă scuturarea are loc în timp ce conduceți drept, atunci problema se află pe articulațiile sferice. Indiferent de caz, aveți nevoie de o rezoluție rapidă pentru a preveni deteriorarea suplimentară a navigației mașinii.

 

Axa mașinii

Dacă problema se află în ax, atunci volanul dvs. va vibra chiar și la viteze mici. Vibrațiile vor crește la oarecum violente dacă vă măriți viteza. De obicei, veți avea daune la osie dacă mașina dvs. a suferit un accident.

Dar poate că arborele motor este rupt și nu axul. Când se întâmplă acest lucru, mașina tinde să se aplece fie spre dreapta, fie spre stânga singură. O problemă a arborelui de transmisie este un semn semnificativ roșu și ar trebui să vă duceți vehiculul imediat la un magazin auto.

 

Motorul

În principal, atunci când direcția vibrează, motorul nu este problema. Dar dacă analizezi cu atenție problemele motorului pot trimite vibrații peste tot în mașină. Problemele pot proveni din livrarea defectuoasă a combustibilului sau probleme cu inducția aerului. De asemenea, s-ar putea ca bujiile să fi funcționat defectuos. Toate aceste probleme vor trimite vibrații la volan atât la viteză mică, cât și la viteză mare.

În unele cazuri, problema ar putea fi o montare a motorului deteriorată. Dacă da, atunci veți ști, întrucât întreaga mașină va tremura și nu numai volanul. Oricare ar fi cazul, necesită o rezoluție rapidă și ar trebui să vă apelați imediat un service auto brasov.

 

Frânele

Sistemul de frânare este vital pentru fiecare șofer. Când primești o lovitură de motor, este devastator pe măsură ce mașina se oprește. Dar o defecțiune a frânei este riscantă, deoarece mașina nu se va opri. Asigurați-vă că abordați imediat toate problemele legate de frână.

Dovedind că problema vine de la frâne, mașina va vibra de fiecare dată când puneți frâna. Dar dacă face acest lucru atunci când câștigă viteză, atunci probabil că problema este un etrier de frână blocat.