Modern, industrial, shabby chic… si lista poate continua. Cu o abundenta de stiluri de design unice, poate fi descurajant sa descifrezi care stil va functiona cel mai bine pentru tine. Unora le place, de asemenea, sa combine elemente din mai multe stiluri pentru a-si crea aspectul ideal. Un punct de plecare excelent pentru un proiect de design interior este sa inveti putin despre fiecare dintre stiluri si despre modul in care difera unul de celalalt.

Stilul modern

Modern este un termen larg de design care se refera de obicei la o casa cu linii curate si clare, o paleta de culori simpla si utilizarea materialelor care pot include metal, sticla si otel. Designul modern foloseste un sentiment de simplitate in fiecare element, inclusiv in mobilier. Un cuvant care este folosit in mod obisnuit pentru a descrie stilul modern este eleganta si rafinamentul.  In acest stil, inclusiv modul in care alegi o galerie dubla pe care sa pui o perdea si o draperie conteaza pentru a se obtine efectul final corect.

Contemporan

Modern si contemporan sunt doua stiluri frecvent utilizate in mod interschimbabil. Contemporanul este diferit de modern, deoarece descrie designul bazat pe aici si acum.

Diferenta principala care separa stilul de design modern de cel contemporan este ca modernul este o interpretare stricta a designului care a inceput in secolul al XX-lea. Contemporanul, pe de alta parte, este mai fluid si poate reprezenta un sentiment de actualitate cu mai putina aderenta la un anumit stil. De exemplu, stilul contemporan poate include linii curbate, in timp ce designul modern nu include.

Minimalist

Conceptul minimalist este unul foarte popular in prezent. Acest stil  ia notiuni de design modern si le simplifica in continuare. Paletele de culori sunt neutre si aerisite; mobilierul este simplu si rationalizat si nimic nu este excesiv sau extravagant in accesorii sau decor. Minimalismul este definit in cele din urma printr-un sentiment de functionalitate si linii ultra-curate.

Industrial

Stilul industrial, dupa cum sugereaza si numele, se inspira dintr-un depozit sau un loft urban. Exista un sentiment de cruditate neterminata in multe dintre elemente si nu este neobisnuit sa vezi caramida, conducte si lemn expuse. O casa iconica cu o tema de design industrial ar fi o mansarda renovata dintr-o fosta cladire industriala.

Ganditi-va la tavane inalte, cherestea veche si corpuri de iluminat din metal suspendate alaturi mobilier functional rar. Este posibil sa existe una sau doua piese de arta abstracta sau fotografie pentru a adauga un strop de culoare unei scheme de culori altfel neutre derivate din materialele primare ale lemnului si metalelor.

Mid-century modern

Modernul de la mijlocul secolului este o intoarcere la stilul de design de la mijlocul anilor 1900, in primul rand din anii 1950 si 60. Exista o nostalgie retro prezenta in Designul modern Mid-Century si, de asemenea, cateva elemente de minimalism. Functionalitatea a fost tema principala pentru designul de la mijlocul secolului. Accentul se pune pe forme reduse, forme naturale sau organice, cum ar fi scaunul „in forma de ou”, modele contemporane usor de utilizat si materialele simple.

By Minune