Depozitele sunt o parte importanta a multor companii. Acestea sunt folosite pentru depozitarea materiilor prime si a marfurilor de tot felul. Oricine se gandeste sa construiasca o noua hala depozitare cereale ar trebui sa stie urmatoarele. Prima intrebare pe care constructorii sau clientii ar trebui sa o puna: Hala sa fie construita din lemn sau metal? Ambele variante au avantajele si dezavantajele lor: lemnul se deterioreaza mai usor, dar are o izolare termica mai buna si este usor de lucrat.

Indiferent daca alegi lemn sau metal – inainte ca si companiile sa construiasca o noua hala, ar trebui sa viziteze autoritatea de constructii. Acolo ar trebui sa aflati daca aveti nevoie de o autorizatie de construire pentru proiectul de constructie. Poate fi chiar necesar sa fie verificat un inginer structural. In statele federale respective se aplica reglementari diferite. Pot exista si sali care nu necesita permis. Odata ce toate problemele legale au fost clarificate, planificarea poate incepe. In primul rand, in functie de dimensiunea salii, ar trebui sa construiti o fundatie. Fundatiile complete sunt recomandate pentru hale depozitare foarte mari. Structurile mai mici pot sta pe asa-numitele fundatii punctuale. Aici fundatiile sunt construite doar sub stalpi portanti. Este mai rapid si costa mai putin.

Hale depozitare cereale functionalitatea 

O modalitate interesanta de a folosi spatiul de depozitare in mod eficient si de a minimiza astfel costurile este posibilitatea de a folosi depozitele inalte ca elemente de perete portant. Acestea trebuie doar „acoperite” cu elementele de placare necesare. Dimensiunile halei trebuie sa tina cont intotdeauna de elementele de transport necesare in hala de depozitare cereale: Daca se folosesc macarale, stivuitoare sau alte sisteme de ridicare, acest lucru are impact asupra cerintelor structurale. In timp ce protectia impotriva impactului joaca un rol major atunci cand se utilizeaza stivuitoare, trebuie acordata o atentie deosebita fundatiei din cauza incarcarii continue pe podea la utilizarea macaralelor.

Diferite bunuri depozitate au nevoi diferite

Cel mai simplu si necomplicat lucru despre bunurile depozitate sunt, de exemplu, marfurile vrac care nu necesita izolatie termica sau protectie speciala impotriva umiditatii solului. Aici trebuie luate in considerare doar spatiul de depozitare si cerintele logistice necesare. Depozitarea alimentelor are cerinte complet diferite. De obicei, au nevoie de racire, ceea ce face necesara o izolatie adecvata. Un exemplu deosebit de conditii de pastrare sunt fructele tropicale precum bananele: aici sunt recomandate halele automatizate, deoarece procesul de coacere este intarziat prin reducerea continutului de oxigen si prin cresterea continutului de azot din aer. In acest mediu, utilizarea muncii umane nu mai este posibila.

Hale Depozit: mai mult decat un „acoperis pentru marfuri”

O cladire, o carcasa de protectie pentru bunurile de depozitat: Aceasta este prima asociere cand te gandesti la o hala de depozitare. Dar subiectul „depozit” cuprinde mult mai mult. Exista numeroase aspecte economice, ecologice si cu valoare adaugata de luat in considerare pentru cei care doresc sa depoziteze. In primul rand, trebuie clarificat ce bunuri depozitate sunt implicate. Care sunt dimensiunile, cat de sensibile sunt marfurile si ne putem astepta la cresterea cerintelor de capacitate in viitor? Daca dimensiunile standard ale marfurilor depozitate sunt uniforme, de exemplu atunci cand sunt depozitate pe europaleti, care sunt standardizati la 80 x 120 cm, un arhitect sau inginer civil poate calcula cu usurinta si precizie dimensiunile necesare.

By Minune