antigel masina iarna

Daca vrei ca motorul masinii pe care o conduci sa aiba o viata cat mai lunga, atunci trebuie sa stii ca un rol foarte important este dat de antigel. Care sunt elementele de care va trebui sa tii cont in alegerea antigelului si care sunt principalele diferente intre tipurile de  antigel? Aflati citind mai jos toate detaliile.

Conform specialistilor, in cazul in care antigelul lipseste, motorul poate sa fie distrus complet in special in timpul iernii. Vara, se poate face racirea cu apa insa iarna apa se va solidifica si isi va mari volumul, ceea ce poate duce la spargerea blocului motor. Acesta este de altfel si motivul pentru care apa este combinata cu antigel, pentru ca antigelul are rolul de a cobori punctul de inghet. Este recomandat sa nu se foloseasca orice antigel pentru motorul unei masini ci sa se tina cont neaparat de specificatii si de materialele care compun motorul. Cartea tehnica este cea care va oferi foarte multe informatii despre toate caracteristicile pe care trebuie sa le aiba antigelul, drept pentru care va trebui sa studiezi foarte bine antigelul.

Atentie la tipul de antigel ales

Trebuie mentionat faptul ca in cazul lichidelor de racire nadecvate, monoblocurile motorului sunt realizate dintr-un aliaj usor si pot sa fie distruse iremediabil de coroziune. Utilizarea unui antigel auto este cea care ofera beneficii vara si iarna, pe langa faptul ca elimina coroziunea si depunerile de substante. Antigelul are rolul de a proteja contra ruginii si de a creste temperatura in care lichidul de racire ajunge la fierbere, pentru a se proteja garnitura de chiulasa ce se arde in cazul in care motorul isi modifica rapid temperatura.

La fel cum alegi solutie de spalat geamuri, poti alege si antigelul – cu foarte mare atentie la calitate, astfel incat sa te asiguri ca ai cea mai buna solutie pentru tine si ca te poti bucura de toate avantajele oferite de un astfel de produs care are rolul de a-ti proteja masina.

Chiar daca antigelul poate sa fie gasit in mai multe culori – poti gasi antigel albastru, galben, verde, roz, rosu si mov, exista doua tipuri care stau la baza tuturor culorilor – cel monoetilen glicol care este albastru, verde sau galben si cel din propilen glicol care este roz, mov sau rosu.

Antigelul monoetilen glicol poate sa fie gasit sub norma G11 in timp ce antigelul propilen glicol poate fi gasit sub norma G12 sau G12+. Antigelul G11 este cel mai vechi si este folosit la cele mai multe masini care sunt produse pana in 2000. Acesta are de obicei culoarea albastra insa poate sa fie gasit si in culorile galben sau verde.

Odata ce ai propria masina, parca toate drumurile sunt pentru tine si iti vine sa calatoresti tot mai mult. Iti ofera entuziasm si eficienta si nici nu mai trebuie sa te rogi de un vecin sa mearga cu tine unde ai nevoie sau sa dai o caruta de bani la taxi si sa astepti autobuzele.