transport valori | Niru Guard

Procedurile de transport valori reprezinta o modalitate standardizata de furnizare a serviciilor de securitate pentru transportul de numerar si alte obiecte valoroase.

Bunurile, precum marfurile, obiectele de mobilier, electrocasnice, etc. sunt mai putin atractive pentru hoti decat sunt banii, bijuteriile sau chiar obiecte de arta de mare valoare.

La inceputul secolului XX transportul de valori se facea mai mult sau mai putin sigur. Numerarul si obiectele de valoare erau transportate in cutii sau saci. Insa lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci iar vehiculele de transport valori au evoluat, astfel incat securitatea a fost mult imbunatatita.

Astazi, vehiculele ofera un nivel sporit de securitate fizica, ele sunt blindate si dotate cu dispozitive biometrice (acces pe baza de PIN sau amprenta), GPS, camere de supraveghere si alarme automate pentru diferite situatii ce pot pune in pericol bunurile transportate. De asemenea, masinile sunt blindate astfel: fata (doar pentru sofer), centrala (unde calatoresc agentii de securitate) si spate (zona de marfa).

Serviciul de transport valori este realizat de firme de securitate private ale caror agenti sunt special antrenati pentru a realiza transferul intr-un mod profesionist.          

Cum aleg o firma ce se ocupa cu transportul de valori?

Atunci cand alegi o companie pentru transportul de valori, trebuie sa te asiguri ca va functiona conform cerintelor si circumstantelor firmei tale. Aceasta ar trebui sa includa posibilitatea de a apela la serviciile ei de cate ori este nevoie. De exemplu, este posibil sa ai nevoie sa transporti numerarul din firma ta catre banca de mai multe ori pe zi sau la ore specifice, de-a lungul saptamanii, asadar firma ar trebui sa fie disponibila ori de cate ori ai nevoie de serviciile ei.

De asemenea, trebuie sa se poata sincroniza si cu programul bancilor. Angajatii bancii programeaza livrarea de numerar in avans, insa sumele pe care o banca le poate primi sunt limitate in functie de marimea bancii. Din motive de gestiune si securitate, sucursalele bancilor pot detine doar o anumita suma de bani la un moment dat.

Companiile private de securitate, care sunt specializate in activitati de transport valori, trebuie sa primeasca informatii detaliate despre numerarul, cecurile si monedele pe care le transporta, astfel incat sa le poata contabiliza cu usurinta.

De multe ori masinile de transport valori transporta sume de bani din diverse surse, astfel incat agentii trebuie sa tina o evidenta exacta pentru a livra sumele corecte in locatiile ce le sunt destinate.

Pentru a evita orice problema si pentru a proteja integritatea continutului, in timpul transportului de valori sunt folosite genti special proiectate cu o constructie ce nu poate fi falsificata. Pe acestea pot fi trecute toate informatiile necesare pentru a stabili lantul de custodie si a elimina riscul erorilor umane.

Niru Guard ofera cele mai bune servicii de transport bani si valori, precum: manipulare numerar, fonduri pentru bancomate, casete de depozite de numerar. Ei respecta toate reglementarile in vigoare, iar echipajele sunt formate din agenti de paza pregatiti si acreditati corespunzator pentru transportul de valori. Nu lasa binele afacerii tale in voia sortii, apeleaza doar la profesionistii in domeniu!

By robert