Siguranta este una dintre conditiile cheie pentru un specialist in domeniul manichiurii. Este important ca tehnicianul de unghii sa aiba o zona de lucru curata, iar clientul sa nu respire vaporii de lac si particulele de praf de unghii. Prin urmare, aspiratorul pentru manichiura este necesar pentru a mentine curatenia si aerul proaspat. Dar cum se alege un aspirator unghii?

De ce ai nevoie de un aspirator pentru manichiura? Inainte sa intelegi cum sa alegi un aspirator pentru manichiura, sa decidem cat de mult ai nevoie de el. In procesul de lustruire a unghiilor, resturile de piele, praful de pe unghii, resturile de lac vechi indepartate cad inevitabil pe masa. Particulele de oja care cad pot patrunde in plamani, pot provoca iritatii oculare si alergii. Prin urmare, curatarea locului de munca dupa fiecare client este o necesitate.

Un aspirator este foarte util. Ocupa putin spatiu si este accesibil. Si, cel mai important, este necesar sa se asigure munca in siguranta a specialistului.

Principiul de functionare al unui aspirator pentru manichiura

Pentru a alege un aspirator pentru o manichiura, ar trebui sa intelegem principiul functionarii acestuia. Carcasa dispozitivului este realizata sub forma unei cutii din plastic sau metal, in interiorul careia este instalat un motor electric. Bara cu ventilator este atasata intre motor si corpul aspiratorului. Paletele ventilatorului sunt antrenate de motor. Ventilatorul se roteste cu o viteza de 2500-3000 pe minut.

Principiul de functionare al unui aspirator pentru manichiura este similar cu functionarea unui aspirator conventional. Datorita vitezei mari, aerul zboara in pompa, unde componentele daunatoare sunt separate si raman in pompa colectorului de praf. Sacii de praf sunt schimbati pe masura ce se umplu sau curatati si reutilizati. Cand motorul porneste, ventilatorul incepe sa functioneze cu el. Nivel de presiune sonora poate ajunge pana la 50 dB.

Numarul de ventilatoare nu este factorul principal atunci cand alegi dispozitivul. Puterea de aspirare este indicata intr-o instructiune a produsului. Persoanele cu alergii sunt sfatuite sa aleaga un aspirator de unghii cu putere maxima de aspirare utila. Pe langa putere, trebuie sa alegi un aspirator pentru manichiura in functie de alti parametri cum ar fi motorul si tipul colectorului de praf :

  • Dimensiune aspirator. De obicei aspiratoarele de mici dimensiuni au o putere mica iar aspiratoarele mai voluminoase dezvolta o putere mai mare de aspirare.
  • Tip colector de praf. Ia in considerare daca praful va fi aspirat intr-un sac sau un recipient solid.
  • Numarul de filtre si tipurile acestora.
  • Putere aspirator. Pentru aspiratoarele mobile pentru manichiura, puterea este intre 20-100 W, iar pentru modelele incorporabile intre 30 – 100 W.

Indiferent de tipul aspiratorului ales, este foarte important sa curatati , scuturati sau schimbati cat mai des sacii sau filtrele de praf pentru o putere de aspirare ridicata.

Pe baza tuturor acestor considerente vei gasi cu siguranta aspiratorul potrivit pentru tine si te poti bucura de cele mai bune avantaje pe care acestea le ofera. Aspiratoarele te vor ajuta sa lucrezi mult mai confortabil si mai in siguranta atunci cand te ocupi de manichiura clientilor tai astfel incat sa nu dezvolti alergii.

By Minune