disc motocoasadisc motocoasa

Pentru multi peisagisti si fermieri, folosirea unui fir de motocoasa nu va fi suficienta. Prin urmare, solutia cea mai la indemana consta in achizitionarea unui disc de motocoasa, un accesoriu care este montat la arborele de transmisie si care te va ajuta sa tai hatisuri, boschete sau buruieni de mari dimensiuni. De aceea, daca intampini dificultati la taiere, firul se rupe prea des sau nu face fata, alege un disc motocoasa de la Roco Piese!

Desigur, inainte de a alege un astfel de obiect, va trebui sa tii cont de cateva considerente. In primul rand, daca terenul pe care il ai in grija contine in mare parte ierburi si buruieni mici, vei putea folosi si un fir de motocoasa.

Daca alegi sa tai gazonul cu un disc de motocoasa e ca si cum ai intinde untul cu un cutit de bucatar. Este nepractic, costisitor si ineficient. In schimb, daca terenul contine hatisuri, maracini, vlastari sau este neingrijit de mult timp, ai la dispozitie o multitudine de oferte pe site-ul Roco Piese.

De asemenea, va trebui sa iei in calcul uzul profesional al acestuia. Daca intentionezi sa il folosesti zi de zi, atunci va trebui sa te orientezi catre un disc de motocoasa cu o durata mare de viata, de la o firma de incredere precum Husqvarna sau Nakamura. De altfel, unele modele sunt potrivite chiar si pentru taierea arbustilor si a copacilor de mici dimensiuni.

Este important sa estimezi si puterea de taiere a discului, care este dependenta de puterea motocoasei. Pe de alta parte, insa, o motocoasa mai puternica va fi in mod automat mai grea, ceea ce poate conduce la o stare de oboseala accentuata dupa multe ore de lucru. Astfel, este necesar sa ai in vedere si munca pe care trebuie sa o efectuezi, precum si durata sarcinii.

De exemplu, daca trebuie sa “tunzi” un teren de mici dimensiuni, precum rezidentele din orase, o unealta de marimi medii si un disc de motocoasa de 255mm sunt ideale pentru a duce la bun sfarsit sarcina.

In cazul in care te confrunti cu sarcini mai complexe, insa, va trebui sa ai in vedere si un alt considerent: cat de usor se schimba firul sau discul.

Acest lucru este total dependent de modelul cu care alegi sa termini treaba, insa este important in cazurile in care ai de curatat un teren care contine si gazon, dar si boschete sau maracinis. Asadar, asigura-te ca ai la indemana o motocoasa versatila, cu un mecanism practic, pentru a-i schimba cat mai usor discul, cu un risc cat mai redus. Alte amanunte pe care trebuie sa le iei in considerare la achizitionarea motocoasei includ:

• Usurinta de folosire – in special daca nu ai experienta necesara in domeniu;
• Calitatea si usurinta de ajustare a hamului – Poti opta si pentru un alt ham, inclus in categoria de accesorii pe site-ul Roco Piese;
• Inaltimea – Asigura-te ca manerele sunt orientate corect catre capatul de taiere, pentru a preveni oboseala sau problemele la spate din timpul operatiunii;
• Depozitarea – Unele motocoase au manere pliabile, care pot fi stranse la transport sau depozitare.
• Pretul – In oferta Roco Piese vei gasi preturi competitive atat la discuri de motocoase, cat si la unelte, piese si accesorii!

By Andreea