Când vine vorba de jocuri pe calculator, un laptop poate fi o alegere excelentă pentru a-ți satisface nevoile. Cu toate acestea, dacă îți dorești un laptop pentru gaming, trebuie să ții cont de unele lucruri esențiale înainte de a face o achiziție.

Citeste si Cum sa curatati laptopurile?

1. Procesor

Un procesor bun este esențial pentru orice laptop de gaming. Aceasta este componenta care asigură funcționarea fluentă și rapidă a jocurilor. Există multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de procesoare, dar cele mai bune opțiuni pentru un laptop ieftin pentru gaming sunt procesoarele AMD Ryzen sau Intel Core i5.

2. Placă video

Placa video este cea care va procesa grafica jocului, așa că este esențial să alegi una bună. De obicei, un laptop de gaming ieftin va avea o placă video Nvidia GeForce GTX sau AMD Radeon.

3. RAM

RAM-ul este cea care determină cât de multe programe pot fi deschise și utilizate simultan. Pentru un laptop de gaming ieftin, ar trebui să cauți un laptop cu cel puțin 8 GB de RAM, de preferat DDR4.

4. Stocare

Când vine vorba de stocare, trebuie să iei în considerare cât spațiu de stocare ai nevoie. În general, jocurile pe calculator ocupă mult spațiu de stocare, așa că ar trebui să cauți un laptop cu cel puțin 512 GB de spațiu de stocare, dar ideal ar fi să alegi unul cu 1 TB de stocare sau mai mult.

5. Ecran

Un ecran bun este important pentru a te bucura de jocurile tale. O diagonală mare, de cel puțin 15 inci, este preferabilă, iar o rezoluție de 1920×1080 (Full HD) este ideală.

6. Tastatură și touchpad

O tastatură confortabilă și un touchpad precis pot face o diferență semnificativă în experiența de joc. Ar trebui să cauți o tastatură cu taste iluminate și cu un touchpad precis și sensibil la atingere.

7. Baterie

O baterie cu o durată lungă de viață este importantă atunci când vrei să te joci pe laptopul tău fără să-l conectezi la priză. Ar trebui să cauți un laptop cu o baterie cu o durată de viață de cel puțin 6 ore.

8. Preț

Prețul este întotdeauna un factor important atunci când alegi un laptop de gaming ieftin. Ar trebui să cauți unul care să fie în bugetul tău, dar care să îndeplinească cerințele tale pentru procesor, placă video, RAM și stocare.

9. Recenzii și evaluări

Înainte de a face o achiziție, ar trebui să citești recenzii și evaluări ale laptopurilor pe care le iei în considerare. Acest lucru îți poate oferi o idee mai bună despre experiența altor utilizatori și dacă laptopul respectiv este unul bun pentru nevoile tale.

10. Garanție

În cazul în care laptopul tău de gaming are probleme, o garanție bună poate fi salvarea ta. Asigură-te că alegi un laptop care are o garanție bună, care acoperă cel puțin un an și include servicii de reparații sau înlocuire.

11. Portabilitate

Dacă îți dorești un laptop de gaming pentru a-l transporta cu tine, atunci ar trebui să acorzi atenție și portabilității. În general, un laptop cu o greutate de până la 2,5 kg este ușor de transportat, dar asigură-te că nu sacrifici performanța pentru portabilitate.

12. Conectivitate

Atunci când joci jocuri online, o conexiune stabilă la internet este esențială. Asigură-te că laptopul tău are un port Ethernet și suportă Wi-Fi, iar dacă ai nevoie de alte opțiuni de conectivitate, cum ar fi Bluetooth sau porturi USB, asigură-te că acestea sunt disponibile.

13. Sunet

Un sunet de calitate poate adăuga o dimensiune suplimentară experienței de joc. Ar trebui să cauți un laptop cu difuzoare stereo de calitate și cu o ieșire audio pentru căști.

14. Design și construcție

Deși aspectul poate fi mai puțin important decât performanța, ar trebui să cauți un laptop cu un design atractiv și cu o construcție durabilă. De asemenea, asigură-te că laptopul are un sistem de răcire bun pentru a preveni supraîncălzirea.

15. Sisteme de operare

În general, majoritatea laptopurilor de gaming vin cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat. Cu toate acestea, dacă preferi alt sistem de operare, asigură-te că laptopul tău suportă aceasta.

Acum că ai luat în considerare toate aspectele importante, e timpul să alegi cel mai bun laptop ieftin pentru gaming care să se potrivească nevoilor tale.

By Minune