silueta in perioada de iarna

Lunile de iarna pot fi o perioada dificila pentru a respecta un plan de exercitii. Vremea este mai rece, orele de lumina sunt mai scurte si alte prioritati pot face dificila stabilirea unei rutine. In timp ce exercitiile fizice in timpul iernii pot fi dificile, sunt foarte importante pentru sanatate.

Exercitiul cardiovascular este un tip de exercitiu care se concentreaza pe cresterea ritmului cardiac si pe cresterea rezistentei. Exercitiul de rezistenta foloseste rezistenta (greutate corporala, benzi sau greutati) pentru a construi puterea in muschi. Ambele tipuri de exercitii au beneficii importante inainte si dupa transplant. Un program de exercitii ar trebui sa includa atat exercitii cardiovasculare, cat si exercitii de rezistenta. De asemenea, daca va intrebati cum sa slabesc, este ideal sa tineti cont de sfaturile de mai jos.

Tineti cont de obiective

Amintiti-va de obiectivele stabilite pentru exercitii si pentru a ramane in forma. Vrei sa poti plimba cainele mai departe? Vrei sa te poti juca cu nepotii tai? Vrei sa te simti mai sanatos? Vrei sa poti ridica singur o valiza? Incepand cu obiectivele in minte, ai mai multe sanse sa reusesti.

Puteti face fitness in interior

In lunile de iarna, este posibil sa nu puteti face miscare afara, dar exista multe modalitati de a ramane activ si cald. Poti sa faci ture la mall, sa urmezi un curs de fitness la sala, sa participi la un curs de dans comunitar, sa ridici greutati, sa te antrenezi la un videoclip acasa sau chiar sa dansezi. Cea mai importanta componenta a unui program de exercitii este sa gasesti ceva care sa-ti placa. Daca va distrati, este mai probabil sa ramaneti cu exercitiile fizice. Aici, poti vedea cum se poate obtine un abdomen plat la femei.

Profita la maximum de iarna

Desi este usor sa aduci rutine de fitness in interior, poate ca vrei sa iesi afara si sa te bucuri de lunile de iarna. Daca sunteti sanatos si medicul este de acord, incercati niste sporturi de iarna mai indraznete. Va puteti inscrie la lectii de patinaj pe gheata, schi fond sau alte astfel de sporturi. Daca nu te simti la fel de aventuros, iesi in aer liber si construieste un om de zapada cu membrii mai tineri ai familiei tale. Chiar si doar sa te bati cu zapada si alte treburi de iarna conteaza ca exercitiu.

Gaseste un partener

Inrolati-va prietenii si familia ca parteneri de exercitii. Stabiliti o intalnire pentru a merge cu un prieten la sala si este mult mai probabil sa urmezi o rutina. In loc sa va intalniti cu un prieten pentru o masa sau o cafea, luati in considerare o intalnire pentru exercitii. Va puteti intalni la mall pentru a te plimba vioi si a va uita in vitrine. Incearca sa iesi din zona ta de confort cu un prieten si sa ia un curs de dans sau yoga. Exercitiul poate fi social si distractiv.

Noteaza programul

Fii riguros in ceea ce priveste programarea exercitiilor si realizarea acestora, chiar si atunci cand sunteti ocupat. Odata ce notati exercitiul in calendar, acesta devine parte din programul dumneavoastra pentru ziua respectiva si acest lucru va poate ajuta sa va atingeti obiectivul de fitness. In plus, urmariti exercitiul intr-un jurnal. Vazand realizarile si progresele tale va fi foarte motivant.