Oja semipermanentă poate fi un adevărat avantaj pentru unghiile tale. Durează mai mult decât oja obișnuită și poate fi găsită într-o gamă largă de culori și nuanțe. Însă, aplicarea acesteia poate fi o provocare. Din fericire, cu câteva sfaturi și trucuri, poți aplica oja semipermanentă corect și poți obține un aspect perfect de durată.

Cum să pregătești unghiile pentru aplicarea ojei semipermanente?

Pregătirea unghiilor este esențială .Înainte de a aplica oja semipermanentă, trebuie să te asiguri că unghiile tale sunt curate și pregătite.

Urmează acesti pas pentru a obține rezultate optime:

 1. Taie unghiile la lungimea dorită și dă-le forma dorită
 2. Îndepărtează orice urmă de ojă sau lac de unghii vechi
 3. Folosește o soluție de curățare sau o soluție pentru a îndepărta uleiul natural al pielii
 4. Aplică un balsam pentru unghii și masaj ușor pentru a hidrata unghiile și cuticula

De ce este importantă curățarea unghiilor înainte de aplicarea ojei semipermanente?

Curățarea unghiilor înainte de aplicarea ojei semipermanente este importantă deoarece orice urmă de lac sau ojă veche poate afecta aderența ojei semipermanente. De asemenea, uleiul natural al pielii poate afecta aderența ojei semipermanente, astfel încât este important să îl îndepărtezi înainte de aplicare.

Cum să aplici oja semipermanentă corect?

Urmează acest pas pentru a aplica oja semipermanentă corect

 1. Aplică un strat subțire de bază pentru a proteja unghia și pentru a pregăti suprafața pentru aplicarea ojei semipermanente.
 2. Aplică un strat subțire de ojă semipermanentă începând din mijlocul unghiei și întinzându-l spre margini. Asigură-te că nu atingi cuticula.
 3. Aplică un al doilea strat de ojă semipermanentă, acoperind complet primul strat.
 4. Aplică un strat de lac de finisare pentru a proteja oja semipermanentă și pentru a îmbunătăți aspectul și durata acesteia.

De ce este important să aplici oja semipermanentă în straturi subțiri?

Aplicarea ojei semipermanentă în straturi subțiri este importantă deoarece un strat prea gros poate provoca crăpături sau cojire. De asemenea, un strat subțire se usucă mai repede și poate oferi un aspect mai neted și mai uniform.

Ce trebuie să eviți atunci când aplici oja semipermanentă?

Când aplici oja semipermanentă, evită următoarele greșeli comune:

 1. Atingerea cuticulei cu oja semipermanentă. Acest lucru poate duce la îmbătrânirea prematură a cuticulei și poate afecta aspectul final.
 2. Agitarea recipientului cu ojă semipermanentă înainte de aplicare. Acest lucru poate crea bule și poate afecta aspectul final.
 3. Aplicarea unui strat prea gros de ojă semipermanentă. Acest lucru poate duce la crăpături sau cojire.

Intrebari frecvente:

Cum pot preveni crăpăturile sau cojirea ojei semipermanente?

Pregătește unghiile înainte de aplicare și aplică oja semipermanentă în straturi subțiri. De asemenea, evită să atingi cuticula sau să agiți recipientul cu ojă semipermanentă înainte de aplicare. Folosește un lac de finisare pentru a proteja oja semipermanentă și pentru a îmbunătăți aspectul și durata acesteia.

Cat timp durează oja semipermanentă?

Durata ojei semipermanente poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi calitatea produselor folosite, modul de îngrijire și frecvența activităților care pot afecta unghiile. În general, oja semipermanentă poate dura între 2 și 4 săptămâni.

Pot să îndepărtez oja semipermanentă acasă?

Da, poți îndepărta oja semipermanentă acasă folosind un remover pentru ojă semipermanentă sau un remover pentru ojă cu acetonă. Este important să urmezi instrucțiunile producătorului pentru a evita daunele unghiilor sau pielii.

Aplicarea ojei semipermanente poate fi o provocare, însă cu câteva sfaturi și trucuri, poți obține un aspect perfect de durată. Foloseste un aspirator profesioal pentru unghii, vezi aici de 40w 60w 80W 100W Asigură-te că pregătești unghiile înainte de aplicare, aplici oja semipermanentă în straturi subțiri și folosești un lac de finisare pentru a proteja și îmbunătăți aspectul. Urmează aceste sfaturi pentru a avea unghii frumoase și sănătoase cu oja semipermanentă aplicată corect.

By Minune