Nu ai inclinatii pe partea degradinarit, dar doriti totusi sa va decorati gradina sau interiorul? Alege flori artificiale. In cele ce urmeaza gasesti cateva sfaturi pentru a le alege bine. Florile artificiale sunt unele dintre cele mai des cautate decoratiuni si va trebui sa te gandesti serios atunci cand le alegi, astfel incat sa se integreze bine in casa ta.

Plante si flori artificiale: cum sa le alegi?

Vrei sa ai flori si plante artificiale in casa ta? O decizie frumoasa, dar pe ce criterii sa le alegi? In primul rand, acordati atentie materialului de constructie. Poate fi tesatura, latex, plastic, tergal, poliuretan. Pentru un rezultat ultra natural, uneori sunt combinate mai multe materiale, cum ar fi latexul si matasea. Pentru modelele de ultima generatie puteti apela si la plante semi-naturale: trunchiul lor este din lemn uscat adevarat, conceput pentru a gazdui tulpini artificiale. Urmeaza momentul pentru a verifica calitatea flori falsei sau a imitatiei plantei. Pentru a face acest lucru, trageti usor mugurul de flori sau capatul tulpinii pentru a testa atasamentul acestuia. Tija este invelita in fier? Va rezista mai mult si se va indoi usor daca vrei sa faci compozitii, de exemplu. Linistit cu privire la robustetea produsului, ganditi-va la locatia pentru care este destinata aceasta planta artificiala. Daca vrei sa il instalezi in exterior, alege, pentru petale, latexul peste tesatura, ale carui culori tind sa se deterioreze la soare. Pentru un copac, opteaza pentru un model care ar putea fi compus, de exemplu, dintr-un trunchi de lemn natural si frunzis tergal. In aer liber, preferati plasticul.

Modele de flori artificiale

Cand vine vorba de flori decorative, aveti de ales intre doua modele:

  • flori stem: sunt perfecte pentru compunerea buchetelor; avantajul florilor stem consta in faptul ca pot fi combinate pentru a obtine compozitii colorate si originale;
  • flori in ghivece: plantele artificiale cu flori sunt plasate in ghivece umplute cu bile de lut, pentru un efect de viata.

Inainte de a alege alegerea florilor artificiale, este important sa luati in considerare:

  • materialul de fabricatie: florile artificiale pot fi realizate din tesatura, latex, plastic
  • calitate: o floare artificiala ar trebui sa fie proiectata in mod normal pentru a rezista; pentru a sti daca este de buna calitate, trageti usor mugurul de flori pentru a verifica daca tulpina este bine fixata; tulpina trebuie invelita cu fier pentru a fi mai solida
  • parfum: unele flori artificiale sunt parfumate ( parfumul acestor flori nu este neaparat acelasi cu cel al florii originale);
  • stilul: unele flori artificiale sunt mai la moda decat altele. Alege o orhidee in loc de floarea-soarelui si evitati florile care au o picatura de rasina pe petale.

Tehnologia in ceea ce priveste florile decorative a evoluat foarte mult in ultima vreme, ceea ce inseamna ca acum gasesti modele cat mai realiste, care vor impresiona chiar si cele mai exigente persoane. Cu ajutorul acestor flori, cu siguranta vei obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste decorul si amenajarile. Astfel, florile vor deveni parte din designul tau interior.

By Minune