sampanie

Organizezi o petrecere sau un eveniment? In acest caz, probabil stii deja ca vei fi pus in situatia de a servi si de a te bucura si tu de o sticla de sampanie. Iata cum sa faci aceasta experienta mai placuta, dupa ce ai comandat bautura preferata de pe site-ul BeiCeVrei!

Cum se deschide sticla de sampanie?
Modul traditional este cel in care se arunca dopul in aer! Totusi, aceasta varianta nu este neaparat cea mai buna, deoarece va fi nevoie sa agiti sticla si o parte din sampanie se va scurge.

Din fericire, poti desface aceasta bautura si intr-un alt mod. In primul rand, taie sau rupe folia din jurul dopului.

Dupa aceea, deschide cu grija sarma si asigura-te ca aceasta este inlaturata. Tine sticla de sampanie intr-o mana si rasuceste-i partea de jos cu cealalta. Vei observa ca dopul se va duce catre exterior si vei putea aplica putina presiune cu degetul pe acesta.

Asa o sa poti controla si momentul in care va iesi, mai lent. Pentru a te asigura ca obtii rezultatul dorit, inclina in tot acest timp sticla de sampanie la un unghi de 45 de grade.

 

In ce pahare se serveste sampania?
In trecut, oamenii considerau ca o sampanie trebuie eliberata cat mai rapid de acidul in exces. De aceea, acestia obisnuiau sa o consume in pahare de tip cupa.

Paharele de sampanie din ziua de azi sunt tip flûte si sunt mai lungi! Iar rolul acestora este de a pastra cat mai multe bule pe o perioada mai lunga de timp. Daca nu ai astfel de pahare, bautura poate fi savurata si intr-un pahar de vin alb sau rosu.

Cum se toarna corect sampanie intr-un pahar?
Majoritatea persoanelor apuca sticla de capatul de sus sau de partea din mijloc, apoi toarna repede bautura si asteapta sa se duca spuma inainte de a continua.

Dar o varianta mai buna este sa tii un deget in partea de jos a sticlei, sa o prinzi bine cu restul mainii si sa o torni intr-un pahar tinut aplecat. Fa acest lucru incet si incearca sa umpli paharul pana la jumatate sau chiar mai putin. Niciodata nu il umple pana sus, deoarece acest lucru nu denota eleganta!

La ce temperatura se serveste aceasta bautura?
Sampania servita trebuie sa fie rece! Asigura-te insa ca aceasta nu este inghetata. Temperatura ideala pentru consum este intre 7 si 10 grade Celsius! In general, o sampanie vintage are nevoie de o temperatura cu 2 sau 3 grade mai ridicata.

Motivul consta in faptul ca asa vei simti mai bine gustul acesteia. O sampanie poate fi racita in frigider pentru 3-4 ore sau 15-20 de minute intr-o frapiera cu gheata.

Ce mancaruri se potrivesc cu o sampanie?
Deoarece fiecare sampanie este diferita, ai parte si de o gama larga de posibilitati cand vine vorba de mancare. Aceasta bautura se potriveste foarte bine cu deserturile pe baza de fructe si cu diferite branzeturi.

De exemplu, poate fi servita impreuna cu branza brie si prosciutto sau cu o prajitura cu ciocolata si zmeura. Se potriveste si impreuna cu un somon afumat, un cheesecake sau o sunca serrano.

Merita sa cumperi o sticla de sampanie scumpa?
O sampanie scumpa are gustul foarte placut, deoarece este mai greu de preparat decat cea simpla si a fost creata intr-un an mai vechi. Totusi, nu va fi necesar sa achizitionezi una pentru orice ocazie.

Este o idee de luat in calcul doar cand ai parte de o reusita personala sau cand vrei sa marchezi un eveniment deosebit! Indiferent cat de mare va fi pretul sticlei alese, nu uita ca momentele traite sunt cele cu adevarat importante. Respecta sfaturile de mai sus si te vei bucura mai mult de aceasta bautura!

By Andreea