aparat dentar transparent

Indiferent daca vorbim despre un aparat dentar lingual sau orice alt tip de aparat dentar, trebuie sa stii ca fiecare vine cu un proces de productie specific. Aceste aparate dentare sunt fabricate astfel incat sa vina in ajutorul tau cat mai rapid si sa ti se potriveasca perfect.

Iata cum sunt facute aparatele dentare invizibile:

Procesul de fabricarie a aparatelor dentare

Procesul poate fi conturat in trei etape:

  1. Captura de imagini 3D. Totul incepe cu o impresie digitala pe care medicul o face in cabinet. Se foloseste un scaner intraoral pentru a lua o amprenta digitala foarte precisa a dintilor pacientului, astfel incat sa se determine forma pe care ar trebui sa o aiba aparatul dentar. Acesta este primul pas pentru un aparat dentar transparent Semilezor.
  2. Design. Medicul completeaza o reteta raspunzand la o lista de intrebari pentru a determina ce algoritm software este utilizat pentru configurarea de baza si include, de asemenea, instructiuni speciale pentru ajustarile pe care ar dori sa le faca in fiecare caz si le trimit tehnicianului de laborator. Deoarece medicii de la Semilezor au creat sute de aparate dentare invizibile, isi folosesc experienta pentru a face  proiectul final, luand ceea ce primesc de la computer si de la tehnicienii de laborator si facand ajustari pentru a atinge scopul dorit. De fiecare data, aparatul dentar invizibil este rezultatul mai multor ore de munca in care medicii colaboreaza cu tehnicienii pentru a obtine rezultatele dorite.
  3. Fabricare. Aparatele dentare invizibile sunt realizate conform schitelor oferite, de catre producator, in fabricile pe care le detine si ulterior gutierele sunt trimise inapoi cabinetului. Un proces automat imparte miscarile dorite intr-o serie de pasi mici, iar fiecare pas este imprimat de o imprimanta 3-D. Apoi, o bucata de plastic este incalzita, adaptata la presiune, taiata si lustruita pentru a face personalizat fiecare gutiera. Aceste gutiere sunt ambalate secvential, ambalate in cutii si expediate catre cabinetul stomatologului.

Aparatele invizibile sunt formate dintr-o serie de gutiere personalizate din plastic care se potrivesc perfect pe dintii tai si ii misca incet in pozitia normala. Pentru multi pacienti, aceasta alternativa clara si detasabila la bretele metalice ofera o solutie mai confortabila pentru tratamentul ortodontic.

Invisalign si alte marci de aparate dentare invizibile imbunatatesc increderea pacientului, nu au fire de strans sau care pot provoca iritatii si pot fi indepartate pentru a manca, a bea sau pentru momente speciale. Periajul si folosirea atei dentare sunt usoare, iar rezultatele pot fi uimitoare!

Informatii importante despre aparatele invizibile

  • Sunt o optiune rapida pentru unii pacienti. Un adult cu aparat dentar invizibil ar trebui sa se astepte la aproximativ 12 luni de tratament, cu rezultate vizibile in aproximativ 2-3 luni.
  • Purtarea constanta a alignerului este cruciala pentru rezultate bune. Indreptarea dintilor necesita o presiune aproape constanta si blanda pentru a misca eficient dintii.

Periajul si folosirea atei dentare este mai usor decat cu aparatele dentare metalice, dar trebuie facuta de fiecare data cand alignerul este indepartat. Alinierul in sine ar trebui, de asemenea, curatat inainte de a fi repus pe dintii curati.