Vine un moment atunci cand vrei sa bei un pahar de whisky seara, dupa ce ti-ai terminat treaba, insa constati ca magazinul de la colt nu are sticla pe care ti-o doresti. Ce faci in cazul acesta? Cumperi bauturi online de la 24drinks.ro, desigur!

Acest magazin ofera o gama vasta de bauturi fine precum vodka, whisky, gin, cognac, armagnac, tequila sau rom. Toate aceste bauturi provin de la poducatori renumiti, iar calitatea este intotdeauna caracteristica principala. Bauturile alcoolice sunt o modalitate foarte buna de a socializa cu alti adulti, deoarece inca din cele mai vechi timpuri omul a consumat alcool pentru a se destinde.

Bautura Cognac este cea mai apreciata in Romania, deoarece este o bautura eleganta care se pliaza foarte bine pe gusturile consumatorilor de tarii.

Din ce este facut bautura Cognac?

Cognacul, un tip de brandy, este considerat a fi unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cele mai bune, esente. Este fabricat din struguri albi crescuti in regiunea Charente din Franta si poarta numele orasului Cognac din regiunea franceza Charente. Cognacul este numit uneori „vin ars” (din cuvantul olandez brandewijn deoarece vinul este supus unei incalziri duble).

Desi coniacul se bucura in primul rand ca o bautura, este folosit si la gatit pentru sosuri, marinate, conserve de fructe si bomboane de ciocolata. Cognacul este stropit peste vase pentru prezentari flacate, in marinate, conserve de fructe si bomboane de ciocolata.

Necesitatea, ca mama a inventiei, descrie cu siguranta dezvoltarea coniacului. In secolul al XVII-lea, orasul Cognac din regiunea franceza Charante era un exportator de sare si vin. Vinul a fost deosebit de popular printre comerciantii olandezi si englezi care au vizitat regiunea. Adesea distilau vinul, astfel incat calatoria cu vaporul spre casa sa nu afecteze calitatea esentei.

Un viticultor numit Chevalier de la Croix-Marrons este prima persoana cunoscuta care a incalzit vinul si apoi l-a trimis astfel, creand astfel „vin ars”. Vinul a fost apoi depozitat in butoaie de stejar. Astfel era diluat in momentul in care ajungea. Cu toate acestea, comerciantii au constatat ca vinul distilat s-a imbunatatit odata cu inaintarea in varsta si prin contactul sau cu lemnul.

In secolul al XVIII-lea, doi barbati ale caror nume au devenit sinonime cu coniacul, au construit separat fiecare distilerii de succes care produceau coniac. Jean Martell, un fost contrabandist francez, a ajuns in Cognac si a construit o distilerie pe raul Charent. In 1765, James Hennessy, un irlandez care a servit in marina franceza, si-a infiintat magazinul sub numele de Hennessy Connelly and Company. Anul urmator, compania Hennessy a primit prima comanda de la coloniile americane. La scurt timp, coniacul a fost exportat si in Orientul Indepartat.

Numele „coniac” nu a fost aplicat pe vinul distilat decat in ​​jurul anului 1783. In aceeasi perioada, guvernul francez a elaborat reguli de etichetare, clasificand coniacul prin netezime. V.S. are calitatea cea mai amre si are varsta de cel putin doi ani si jumatate. V.S.O.P. (Foarte vechi pal) sau Rezerva, este imbatranit in lemn de cel putin patru ani. X.O. (Extra Old, Napoleon sau Extra) este cel care are o vechime de cel putin cinci ani. Acestea sunt etichetele. Majoritatea caselor producatoare imbatranesc coniacurile de doua ori mai putin decat cel necesar.

Strugurii ideali pentru distilarea coniacului sunt Colombard si Saint-Emilion. Blanche, Folle Juirancon, Monfis si Sauvignon sunt de asemenea utilizate. Ele sunt cultivate in sase subdiviziuni specifice (crus) in regiunea delimitata Charante, stabilita de guvernul francez in 1909. Fiecare cru produce o aroma distinctiva. Grande Champagne, zona din jurul oraselor Cognac si Segonzac, produce cea mai delicata si parfumata  bautura cunoscuta ca si coniac. Strugurii din Petite Champagne, care inconjoara Grande Champagne in sud-vest si est, se maturizeaza mai repede si au un gust mai putin subtil. Pe dealurile de la nord de Grande Champagne se afla Borderies. Strugurii crescuti aici produc un gust mai rotund si mai moale. Bautura fabricata din struguri din cele trei zone ramase, Fins Bois, Bons Bois si Bois Ordinaires, este utilizata in principal pentru aroma.

Strugurii sunt recoltati in timpul iernii, cand sunt fructati si au potentialul de a produce suc care este 8-9% alcool. Strugurii cu mai putin de 8% alcool sunt prea palizi pentru a produce aroma dorita. Cei cu mai mult de 9% poseda o concentratie inadecvata.

Butoaiele obisnuite sau butoaiele de lemn, in care varstele coniacului sunt un element esential in acest proces sunt si ele importante. Taninul si vanilina prezente in lemn isi confera proprietatile coniacului. Copacii vechi de o suta de ani din padurile Limousin si Tron, sunt principalele tipuri utilizate. Lemnul din Limousin este extrem de bogat in tanin si accelereaza maturarea. Tron, lemnul este eliberat de tanin cu o viteza mult mai lenta. Un efect secundar al acestui proces este innegrirea peretilor si a acoperisurilor depozitelor cauzata de cresterea ciupercilor.

Majoritatea producatorilor majori de coniac controleaza fabricarea butoaielor lor. Dupa despartirea lemnului, acesta este stivuit si condimentat in aer liber timp de minimum trei ani. In camera distileriei, meseriasii modeleaza lemnul pentru butoaie, recipiente in care va fi maturat coniacul. Benzile metalice tin impreuna scandurile de lemn, astfel incat lipiciul si unghiile, care ar afecta aroma coniacului, nu sunt necesare.

Este nevoie de aproape o jumatate de secol pana cand continutul de alcool al coniacului distilat sa scada pana la 40% potabil. Pentru a facilita procesul de maturare, apa distilata si alte soiuri de coniac sunt amestecate in coniac.

Site-ul 24drinks.ro ofera cele mai bune compozitii de cognac de calitate frantuzesc la preturi cu adevarat fara egal!

 

 

By bl291g