Una dintre trăsăturile consecvente ale marilor oameni de-a lungul istoriei este curiozitatea. Artiștii, oamenii de știință, proprietarii de afaceri, politicienii și jucătorii sportivi își învață meseria prin curiozitate. Curiozitatea este cel mai nepreciat fenomen din lume. Este ironic faptul că oamenii nu sunt mai curioși de curiozitate. Curiozitatea este o caracteristică puternică și împuternicitoare.

Curiozitatea este dorința de a învăța sau de a ști despre orice; curiozitate; un lucru curios, rar sau roman; o calitate ciudată, curioasă sau interesantă. Samuel Johnson a spus: „Curiozitatea este una dintre caracteristicile permanente și anumite ale unei minți viguroase”. Important este să punem la îndoială. „Nu pierde niciodată o curiozitate sfântă, Albert Einstein, Curiozitatea este o trăsătură importantă a unui geniu.”

Idiomul, „Curiozitatea a ucis pisica”, a fost probabil cel mai important lider în strângerea curiozității unui copil și apoi este purtat în comportamentul adulților. Cei care își lasă curiozitatea să înflorească caută educația necesară, indiferent dacă este formală sau informală, învățată, neînvățată, defectuoasă, identificate aspecte obscure până atunci și continuă să găsească ceea ce și-au propus, deși curiozitatea a rămas pe jumătate împlinită. Cu toate acestea, curiozitatea este cea care alimentează mintea creativă să prevadă și să creeze ceea ce cei fără curiozitate trec cu vederea.

Informațiile, perspectivele sau lucrurile neașteptate care se găsesc în ziua ta pot fi ocoliri minunate din lista zilnică „De făcut”, doar dacă alegi să fii suficient de curios pentru a te uita puțin mai adânc pentru a le găsi.

Întrerupeți acest moment și activați-vă curiozitatea de a privi dincolo de ceea ce vedeți de obicei, de a simți ceea ce vi se poate oferi, de a fi curios de orice. Extindeți-vă percepțiile – inclusiv cele cu care locuiți. Fii curios despre ce gândesc, ce simt, ce se întâmplă pentru ei. Activează-ți curiozitățile în tot ceea ce faci, întâlnești sau trăiești.

By Minune