Nbtrade.ro este probabil cel mai longeviv furnizor de aparaturi pentru masuratori terestre, avand o experienta de peste 25 ani in comertul si reparatiile de aparate topografice (teodolite, statii totale, sisteme GPS- GNSS RTK, nivele optice, nivele laser) , magazinul ofera clientilor servicii complete si produse de cea mai inalta calitate.

Gama de produse Stonex comercializata pe site-ul nbtrade.ro cuprinde de la cele mai simple teodolite si nivele optice, nivele laser sau accesorii, la statii totale robotice de ultima generatie, scannere laser si sisteme GPS -GNSS RTK .

Niciun inginer sau tehnician in masuratori terestre nu ar reusi sa duca la bun sfarsit treaba fara nivele optice de calitate care sa redea cu precizie milimetrica chiar si cele mai dificile masuratori de citit de ochiul uman.

Un nivel este un instrument optic utilizat pentru stabilirea sau verificarea punctelor in acelasi plan orizontal intr-un proces cunoscut sub numele de nivelare si este utilizat de catre cu un personal specializat pentru a stabili inaltimile relative ale obiectelor sau marcilor. Este utilizat pe scara larga in topografie si constructie pentru a masura diferentele de inaltime si pentru a transfera, masura si seta inaltimile obiectelor sau marcilor cunoscute.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de nivel Surveyor, nivel Builder, nivel Dumpy sau nivelul istoric „Y”. Functioneaza pe principiul stabilirii unei relatii de nivel vizual intre doua sau mai multe puncte, pentru care se utilizeaza un telescop incorporat si un nivel de bule foarte precis pentru a obtine acuratetea necesara. In mod traditional, instrumentul a fost complet ajustat manual pentru a asigura o linie de vizibilitate uniforma, dar versiunile automate moderne se autocompenseaza pentru usoare erori la nivelarea grosiera a instrumentului si, prin urmare, sunt mai rapid de utilizat.

Nivelul optic nu trebuie confundat cu un teodolit, care poate masura si unghiuri in plan vertical.

Un nivel optic consta dintr-un telescop de precizie cu cruci si semne de stadiu. Crosshairs sunt folosite pentru a stabili punctul de nivel pe tinta, iar stadiile permit gasirea distantei. Stadiile sunt de obicei la un raport de 100: 1, caz in care un metru intre marcaje si personalul de nivelare reprezinta 100 de metri de tinta.

Unitatea completa este montata in mod normal pe un trepied, iar telescopul se poate roti liber 360 ° intr-un plan orizontal. Geometrul regleaza nivelul instrumentului prin reglarea grosiera a picioarelor trepiedului si reglarea fina folosind trei suruburi de nivelare de precizie pe instrument pentru a face planul de rotatie orizontal. Inspectorul face acest lucru folosind nivelul unui “ochi de taur” incorporat in suportul instrumentului.

Inspectorul priveste prin ocularul telescopului in timp ce un asistent tine un baston de nivel vertical, care este gradat in inci sau centimetri. Cel care face operatiunea este asezat cu piciorul in punctul pentru care este necesara masurarea nivelului. Telescopul este rotit si focalizat pana cand personalul de nivel este clar vizibil in cruce. In cazul unui nivel de inclinare, reglarea fina a nivelului se face cu un surub de altitudine, utilizand un nivel de bule de mare precizie fixat pe telescop. Acest lucru poate fi vizualizat de o oglinda in timp ce se regleaza sau capetele bulei pot fi vizualizate in cadrul telescopului, intr-un afisaj cu „bule impartite”. Acest lucru permite, de asemenea, asigurarea nivelului exact al telescopului. Cu toate acestea, in cazul unui nivel automat, reglarea altitudinii se face printr-o prisma suspendata din cauza gravitatiei, atata timp cat nivelarea grosiera a bazei instrumentului este precisa in anumite limite.

La nivel se inregistreaza citirile efectuate de personalul specializat de pe marcajele de pe cruce si stadii si se plaseaza un semn de identificare sau un marcaj in care personalul de nivel s-a asezat pe obiectul sau pozitia supusa cercetarii.

Technologia a permis automatizarea nivelelor. Un nivel automat, cunoscut si sub numele de nivel de auto-nivelare sau nivel automat al unui constructor, este un instrument profesional care poate stabili sau verifica puncte in acelasi plan orizontal. Constructorii, antreprenorii, inginerii si topografii folosesc aceste nivele optice pentru a planifica structurile si dezvoltarile si pentru a asigura soliditatea structurala. Santierele de constructii si topografie prefera, in general, nivelele automate fata de cele omologe manuale, deoarece acestea sunt mult mai rapide si mai usor de configurat.

Multe nivele automate au caracteristici speciale de design pentru a le ajuta sa reziste la medii de lucru accidentate in aer liber. Acestea sunt adesea sigure pentru lucru chiar si in conditii de praf sau umezeala si uneori pot supravietui chiar si scufundarilor accidentale.

Cum trebuie setat un nivel optic?

Alegeti o locatie cat mai aproape posibil de locul in care se va obtine nota.

Setati trepiedul infigand fiecare picior in pamant cat mai mult posibil, mentinand aparatul in acelasi timp cat mai aproape de o suprafata de montare posibila.

Asezati instrumentul deasupra trepiedului si fixati surubul de fixare central.

Folosind suruburile de reglare zero, balonul de pe nivel se aseaza pe punct. Ajuta la alinierea nivelei peste suruburile de reglare inainte de reglarea fina.

Rotiti nivela la 360 ° si notati pozitia balonului. Efectuati toate ajustarile necesare.

Folosind aceste informatii si sfaturi, oricine a trecut printr-o perioada de training basic poate folosi un nivel optic. Magazinul nbtrade.ro ofera cele mai profesionale nivele optice de pe piata, la preturi avantajoase, cu garantie, de la branduri de renume. Deveniti cel mai bun in aceasta meserie, prin intermediul instrumentelor de masura profesionale!

By bl291g