Eu, cea care a planuit un eveniment timp de mai bine de un an mi-as dori tare mult sa stau de vorba cu mireasa (tot eu), ca sa ne lamurim un pic ce a meritat si ce nu, ce a mers bine si ce s-a dus pe apa sambetei fara vreo posibilitate de franare.

Sa incepem cu invitatii, pe care i-ai vrut clar acolo, din moment ce au ajuns pe lista, dar care nu au prea confirmat din proprie initiativa, au dat-o de gard cand i-ai sunat tu, pentru ca apoi, cu fix o zi inainte, sa sune entuziasmati nevoie mare ca pot veni. Sfatul meu – nu le raspunde la telefon! In ziua dinaintea nuntii ai deja multe de rezolvat, asa ca oamenii care au asteptat atat ca sa te anunte asupra unuia aspect de care depind multe alte aspecte, ori nu au inteligenta necesara pentru a face corelatia, ori nu si-au dorit suficient de mult sa participe, pentru ca apoi sa ramana fara alternativa de distractie si sa mearga pe nunta ta ca pe un plan de rezerva ok.

Sa continuam cu aranjarea lor la mese pe criterii de afinitati, lucruri in comun si altele asemenea. E minunat ca ai vrut sa ii impaci pe toti si complet gresit ca ai crezut ca poti face asta. Dar stii ce, pana la urma sunt oameni mari, iar o nunta dureaza cateva ore. Nu o sa le stea in gat sarmalele oricum, iar daca in extremis au astfel de probleme, sigur gasesc pe cineva cu care sa faca schimb de locuri.

Un alt subiect fierbinte este confortul celor cu cerinte special. Varul de-al doilea are meniu separat ca e vegan sau prietena care vine cu copiii trebuie sa aiba un scaun in plus langa ea pentru cazul in care vreunul doreste sa ciuguleasca din meniu. Toate acestea trebuie anuntate dinainte, pentru ca tu, la randul tau, sa faci aranjamentele necesare. Nu au facut asta, ori se vor descurca singuri la fata locului, ori isi vor asuma culpa. Nu alerga disperata catre seful de sala sa incerci sa faci pe naiba-n patru intre doua dansuri, ai lucruri mai importante de facut.

Alegeti o rochie frumoasa, dar si comoda. O rochie de mireasa printesa, cu crinolina, are o viata proprie si necesita un pic de ajutor cand vrei sa ii reperezi dedesubturile (in traducere libera, e musai sa mergi la toaleta insotita), iar o rochie de mireasa sirena face statul jos cam incomod, uneori chiar imposibil. Mergi la magazinul de rochii de mireasa Eden Bride , acolo sigur gasesti cea mai buna solutie. Acelasi lucru e valabil si pentru pantofi.

Mananca! Ai fost la degustare, ai ales ce iti place, sigur gasesti cateva minute sa te bucuri de minunatiile din farfurie. Acesta nu e momentul de socializare cu nimeni, nu e ragazul in care sa mai rezolvi din maruntisurile care ti-au ajuns razant pe la urechi. Plus ca e dubios ca taman gazdele sa nu guste din ce au ales pentru oaspeti.

Bucura-te pe bune de eveniment. Nu te cenzura pentru ca in mintea ta mirii se poarta intr-un anume fel sau pentru ca e soacra cu ochii pe tine. Nunta ta nu va avea reluare si este evenimentul pe care ti l-ai dorit cu ardoare, enjoy it!

Ar mai fi multe de spus despre cum nu e bine sa fii tu omul de legatura cu toti furnizorii, despre cum lucruri pe care tu le consideri esentiale, cum ar fi marturiile, sunt de obicei ignorate, rezultand in cheltuieli inutile, despre cum oamenii tin minte atmosfera generala si mancarea, fara a avea macar vreun vag reper despre cum arata sala si vesela.

Concluzia – te stresezi prea mult si pierzi din vedere esentialul, este nunta VOASTRA, deci tot ce faceti si alegeti trebuie sa va multumeasca si sa va bucure doar pe voi. Restul sunt la si altele…

By Minune