Epilarea cu ceara poate parea a fi un tratament foarte simplu pentru indepartarea parului, dar pentru femeile care nu au apelat niciodata la ceara de epilat sau poate ca au efectuat tratamentul doar vara, iata cateva intrebari si raspunsuri adresate in mod regulat pentru a le ajuta sa isi planifice intreaga actiune.

 

Cat de lung sau scurt ar trebui sa fie parul pentru epilare cu ceara?

 

Parul trebuie sa fie de cel putin 3 cm pentru cele mai bune rezultate. Daca ai par aspru, ar trebui sa fie mai aproape de aceasta dimensiune pentru primele cateva epilari. Odata ce parul devine mai fin, poate fi epilat la o lungime mai scurta. Daca parul tau este mai lung, iti recomand sa razi zona si sa faci epilarea cu ceara doua-trei saptamani mai tarziu.

 

Pot fi necesare pana la trei tratamente de epilare cu ceara pentru a obtine o piele neteda, datorita faptului ca parul creste in etape si tot parul nu este niciodata in acelasi stadiu. Este foarte important sa eviti sa te razi cu lama sau sa aplici alta forma de epilare intre epilarile cu ceara, deoarece acest lucru va intrerupe procesul si va stimula din nou cresterea parului. Asadar, daca pleci in vacanta si vrei sa nu ai deloc par pe picioare, trebuie sa-ti planifici acum tratamentele de epilare, pentru cele mai bune rezultate.

 

Cat de des ar trebui sa-mi fac tratamentul cu ceara?

 

La fiecare patru pana la cinci saptamani. Epilarea regulata cu ceara este esentiala. Pielea va fi mai putin sensibila daca epilarea cu ceara se face in mod regulat. De-a lungul timpului, foliculul de par va avea din ce in ce mai putina rezistenta si firele de par vor iesi mai usor.

 

Un alt motiv pentru a te epila cu ceara frecvent este ca s-ar putea chiar sa experimentezi o crestere mai rara a parului in timp.

 

Ar trebui sa fac ceva inainte de programarea la epilarea cu ceara?

 

Da. Evita sa faci dus sau baie inainte de epilare. Inmuierea parului va face ca epilarea cu ceara sa fie mai putin eficienta. Asigura-te apoi ca parul are lungimea potrivita pentru epilare cu ceara si ca zonele care urmeaza sa fie epilate cu ceara sunt curate.

Exista anumite medicamente si produse care nu ar trebui sa fie luate sau folosite daca intentionezi sa te epilezi cu ceara in curand. Exfoliantii topici utilizati pe zona de epilat, medicamentele orale pentru acnee, medicamentele pentru subtierea sangelui si cortizonul topic/oral fac pielea mai sensibila si cresc probabilitatea de iritatie sau alte complicatii. 

 

La ce sa ma astept dupa primul meu tratament de epilare cu ceara?

 

Piele fara par! De asemenea, pielea fiecarei persoane reactioneaza diferit la tratamentele de epilare cu ceara, fie ca vorbim despre ceara granule, ceara perlata, ceara elastica si asa mai departe, dar te poti astepta sa ai roseata temporara si iritatii minore pentru o zi sau doua. O usoara mancarime poate aparea pe masura ce parul creste. Ingrijirea corespunzatoare dupa ceara va atenua rapid aceste simptome.

 

Daca esti mireasa, participi la o ocazie speciala sau mergi in vacanta, iti recomandam sa faci epilarea cu ceara cu o luna inainte de ziua speciala sau de plecare pentru a vedea cum reactioneaza pielea ta. Daca totul este in regula, reprogrameaza o alta epilare cu cateva zile inainte.