Domeniul contabil este unul foarte vast și complex, iar cel mai bine cunosc acest lucru angajații din companii mari care controlează zilnic fluxuri mari de documente. Realizarea sistematică a fiecărei operațiuni, prin metode clasice, devine greoaie și dificil de dus la capăt, lucru care poate genera probleme la nivel general. Tocmai de aceea s-au dezvoltat soluții prin care toate problemele să poată fi finalizate mult mai repede și ușor. Alege Profa de Conta pentru a întocmi procedura contabilă și îmbunătățește astfel considerabil eficiența departamentului!

Ce înseamnă procedura contabilă?

Permanentizarea și consemnarea într-un document oficial a tuturor regulilor, măsurilor și fluxurilor aplicate în activitatea contabilă este procesul din spatele realizării manualului de proceduri contabile. Acesta vizează standardizarea unor operațiuni prin stabilirea unui traseu clar ce trebuie urmat de fiecare dată în efectuarea unei anumite categorii de operațiuni. Această abordare ajută la minimizarea timpului de lucru necesar în vederea parcurgerii unor operațiuni uzuale, diminuarea riscului de eroare și totodată la soluționarea unor provocări contabile de către oricare angajat din departament.

Este necesară întocmirea manualului de procedură contabilă?

Acest instrument este catalogat prin lege ca fiind obligatoriu pentru orice firmă, indiferent de dimensiune sau de domeniul de activitate. Pentru companiile mari, în schimb, este o adevărată necesitate și la nivel practic, dat fiind faptul că ajută la permanentizarea unor acțiuni specifice, integrarea mai ușoară a noilor angajați, o înțelegere mai bună a situației financiare și totodată diminuează erorile care ar putea surveni din necunoașterea sau cunoașterea parțială a unor proceduri contabile.

Cum procedează Profa de Conta în furnizarea acestor servicii?

Fiecare manual întocmit este diferit de la caz la caz și poate fi realizat doar în urma unei analize atente a modului de lucru din departamentul în cauză. Sunt vizate în mod direct fluxurile de proces, traseul documentelor și parcursul cifrelor în contabilitate, în așa fel încât să se poată contoriza care sunt acele procese și proceduri care ar trebui consemnate în caiet și care vor ajuta la efectuarea mai rapidă și mai simplă a acestor acțiuni în viitor. Această abordare este realizată în conformitate cu Legea Contabilității 82/ 1991, OMFP 1802/ 2014, OMFP 2634/ 2015, dar și cu ultima actualizare a Codului Fiscal.

Solicită o oferă chiar acum!

Dacă îți dorești să beneficiezi de pe urma implementării acestui instrument și ai nevoie de ajutor de specialitate, echipa Profa de Conta îți stă la dispoziție. Pentru a putea stabili detaliile colaborării tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de contact disponibil pe site cu datele solicitate, iar un membru va lua legătura cu tine cât de curând pentru a discuta detaliile și a elabora o primă ofertă de lucru.

Îmbunătățește și facilitează munca din departamentul contabil cu ajutorul Profa de Conta!

By cb2819