Vara este momentul prielnic pentru a expriementa cu mai multe tipuri de vin, iar gama de spumante rose de la totalwine.ro este perfecta pentru petrecerile in aer liber sau cinele in stil picnic.

Vinul spumant este mult mai placut la gust decat cel rosu sec, iar acest lucru face ca acest vin sa fie printre bauturile preferate de doamne. Pe site-ul totalwine.ro consumatorii de vinuri spumante rose pot incerca Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Rose sau Les Fumées Blanches Gris de Sauvignon Rose Lightly Sparkling, ambele fiind doua produse de top renumite pentru aromele deosebite! Aceste tipuri de vin pot fi achizitionate urmand link-ul https://www.totalwine.ro/spumante-rose. Site-ul faciliteaza comenzile, iar acestea sunt onorate in maxim 28 de ore prin servicii de curierat premium!

Vinurile rose spumante sunt realizate intr-o gama larga de stiluri de pe tot globul, de la usoare si florale la bogate, pline de corp si fructate. Indiferent de unde provin, numitorul comun este cat de bine merg aceste vinuri cu mancarea. Fie ca este vorba de tartine sau feluri principale, vinurile rose spumante pot functiona exceptional de bine. Se potrivesc in special cu mancaruri care contin carne de porc, rata sau somon afumat.

Vinurile rose mai bogate si mai condimentate se potrivesc cu mancaruri de inspiratie asiatica si se asociaza bine cu sushi si sashimi. Stilurile mai delicate, conduse de fructe rosii, cu o anumita dulceata reziduala, pot functiona exceptional de bine cu deserturile cu aroma de fructe rosii.

Vinul rose este intotdeauna facut din struguri negri, exceptia de la regula este Champagne rosé care foloseste Chardonnay in amestecul sau. Prin urmare, primul pas pentru a produce rosé este recoltarea strugurilor negri din podgoria pe care doriti sa o folositi pentru un vin rosu. O multime de vinificatori vor cultiva o varietate cu care intentioneaza sa faca vin rosu, dar aloca o cantitate mica din recolta pentru a produce un vin rose pal din aceeasi recolta.

Strugurii sunt zdrobiti, fie cu masina, fie in modul vechi de a folosi picioarele si mainile si de aici reiese mustul.

Aceasta este partea interesanta care transforma strugurii in alcool. Sucul de struguri negri este plasat intr-un rezervor de fermentare din otel inoxidabil, apoi se adauga drojdie pentru a transforma zaharul din fructe in alcool si dioxid de carbon. La fel ca in cazul productiei de vin rosu, cojile sunt lasate sa actioneze in timpul fermentatiei pentru a se asigura ca culorile, aromele si taninurile sunt transmise din cojile de struguri in vin. Cu toate acestea, spre deosebire de vinul rosu (care poate fi fermentat timp de saptamani), pentru a crea un rosé este esential sa il fermentati la o temperatura mult mai scazuta (la fel ca la productia de vin alb) si doar 12 pana la 36 de ore, astfel incat contactul cu coaja strugurilor sa fie minim.

Singura data cand puteti fermenta  fara cojile de struguri pentru vinul rosee este daca adoptati metoda Saignee. Aici stau strugurii zdrobiti intr-o cuva timp de 1-2 zile si apoi sunt filtrati, ceea ce inseamna ca nu este prezenta coaja, deoarece sucul este transferat in rezervorul de fermentare. Deci, pentru aceasta metoda, culorile si taninurile sunt impartite in amestec chiar inainte de fermentare, mai degraba decat in timpul.

Dupa o fermentatie de scurta durata, vinul trebuie presat pentru a elimina orice urma de coji de struguri din amestecul final (cu exceptia cazului in care ati folosit metoda Saignee si ati filtrat cojile inainte de fermentare). In aceasta etapa veti vedea ca vinul rezultat este rose pal, datorita faptului ca este in contact doar cu coaja pentru o perioada foarte scurta de timp.

Majoritatea vinurilor rose sunt imbuteliate imediat pentru a capta aromele lor fructate delicate si sunt cel mai bine consumate tinere. Singura exceptie de la aceasta regula este sampania rose de epoca, care se bucura de o maturare mai lunga. Inainte de imbuteliere, vinurile rose vor avea adaugati agenti de limpezire pentru a scapa de orice tulburare in aspectul vinului. Apoi va fi gata pentru consum imediat.

Este fundamental sa analizam caracteristicile intrinseci ale roseului. Pe masura ce tehnologia din pivnite s-a imbunatatit cu rezervoare de fermentare cu temperatura controlata, cunostinte imbunatatite in macerare, drojdii selectate si o piata in crestere pentru aceste tipuri de vinuri, roseul este dezvoltat mai bine ca niciodata, mai usor ca niciodata si mai versatil ca niciodata.

Roseul este intr-adevar un hibrid intre un vin alb si unul rosu. Este cel mai tehnic dintre toate vinurile realizate, ceea ce inseamna ca procesul este determinat de tehnicile aplicate in pivnita. Poseda caracterul potabil, calmant si abordabil al unui vin alb, cu structura adaugata, dar si versatilitatea de asociere a alimentelor si aromele fructelor rosii ale unui vin rosu.

Roseul este clasificat in mod normal prin structura sa, care este corelata cu aspectul culorii sale. In majoritatea cazurilor, cu cat un rosé este mai intunecat, cu atat vinul va fi mai indraznet si mai structurat. Acesta este rezultatul direct al macerarii extinse sau al tehnicilor de vinificatie care produc un vin mai dens, mai aproape de un rosu adecvat sau mai aproape de un vin alb, in cazul vinurilor rose foarte subtile, de culoare deschisa, care se produc in Provence, Franta.

Gama de vinuri de la totalwine.ro este foarte vasta, iar vinurile rose sunt cu siguranta atractia verii. Cam toate felurile de mancare pot fi asociate cu vinurile rose, rosii sau albe, iar bucataria romaneasca este perfect compatibila cu oricare dintre aceste t

By bl291g