protectie colturi mobilaprotectie colturi mobila

Pentru un copil, aproape orice obiect de mobilier poate sa reprezinte un pericol. Atunci cand nu este supravegheat, acesta are tendinta de a explora inclusiv locuri care in mod normal ii sunt interzise.

Parintii constienti de aceste riscuri folosesc diverse metode pentru a asigura sanatatea micutilor si linistea proprie. Printre cele mai simple si eficiente se numara diferitele seturi cu elemente de protectie colturi mobila din oferta www.buy4baby.ro. Ele impiedica cu mult succes aparitia unor cucuie si numeroase reprize de plans ale copiilor nazdravani!

Pasii necesari pentru montarea unor modele de protectie colturi mobila

protectie colturi mobila
protectie colturi mobila

Diferitele tipuri de elemente de protectie se monteaza cu maxima usurinta, cu ajutorul benzii dublu-adezive inclusa in pachet.

Realizate din silicon transparent sau mat, de dimensiuni mai mici sau mai mari, ele se pot lipi pe colturile meselor, birourilor, noptierelor, paturilor, dulapurilor sau ale oricaror piese de mobilier de care ar putea sa se loveasca cel mic, in timp ce exploreaza camera.

Inainte de instalare, este recomandata o pregatire a suprafetei pe care urmeaza sa fie lipite. Mai intai, zona trebuie curatata temeinic cu apa si cu sapun, pana cand se obtine o curatenie impecabila. Apoi, se asteapta ca suprafata sa se usuce foarte bine, pentru a fi cat mai aderenta pentru banda adeziva.

Abia dupa aceea, benzile sunt lipite pe colturi, cu grija de a le alinia cu marginea exterioara a obiectelor de mobilier. Dupa aplicarea pe toate laturile, trebuie dezlipita hartia de protectie, proces care uneori se dovedeste destul de delicat, fiind nevoie de rabdare pentru ca lipirea benzilor sa se realizeze perfect. Dupa finalizarea acestei etape, se poate lipi protectia propriu-zisa, cu grija de a o impinge cat mai mult in colt.

Aceste elemente de protectie pentru colturi de mobila isi indeplinesc menirea de a-ti proteja copilul indata dupa ce au fost montate. Trebuit stiut, totusi, ca adezivul devine mult mai puternic dupa trecerea unui interval de 24 de ore.

Metode recomandate pentru demontare protectie pentru colturi de mobila

In cazul in care, dupa un timp, doresti sa indepartezi elementele, trebuie sa incepi prin a incalzi zona lipita cu un uscator de par, pana in momentul in care observi ca adezivul s-a inmuiat bine. Atunci, incepi sa cureti resturile cu ajutorul unui obiect ascutit.

Uneori, dupa demontare raman resturi de lipici, care arata neplacut. Pentru a le elimina complet, poti sa folosesti oricare dintre urmatoarele metode:

pui pe suprafata lipicioasa cateva picaturi de ulei vegetal, apoi freci cu varful degetelor pana cand toate reziduurile au fost eliminate;

cureti locul respectiv cu alcool, fiind insa atent ca acesta sa nu deterioreze suprafata. In acest scop, este recomandat sa testezi inainte, intr-un loc cu o vizibilitate redusa, de exemplu, in coltul dulapului orientat spre perete. Acest tratament este mai putin indicat in cazul obiectelor din lemn masiv;

freci locul cu o guma de sters, pana cand dispar toate urmele neplacute.

Simplu de montat si deloc greu de indepartat atunci cand copilul creste, seturile de protectie pentru colturi de mobila realizate din silicon transparent sau mat sunt deosebit de eficiente. Ieftine si usor de comandat, ele contribuie decisiv nu doar la mentinerea sanatatii celor mici, ci si la eliminarea motivelor de stres pentru parinti!

By Andreea