Va pregatiti de o vacanta in Europa si nu stiti ce sa alegeti? Ei bine, noi venim cu diverse solutii astfel incat fiecare vacanta sa se transforme intr-o experienta de neuitat. Exemplele de mai jos pot fi un punct de plecare pentru un concediu superb.

Podul Carol, Praga, Cehia

Cand va ganditi la cat de vechi este Podul Carol care strabate raul Vltava din Praga, va va face sa va intrebati cat de mai sta in picioare. Cele saisprezece arcade ale podului au peste cinci sute de ani, iar turnurile podului, care fac parte dintr-o constructie anterioara, dateaza chiar din secolul al XIV-lea.

De ce sa mergi? Podul Carol este uimitor de gotic. Cele treizeci de statui ciudate de sfinti pe care le vei intalni cand treci peste pod sunt de vazut. Nu vei gasi asa ceva in alta parte in Europa. Este complet unic. Pana aici poti ajunge si cu vehiculul personal, iar daca ai o masina electrica, pe echarged.ro poti gasi mai multe statii de incarcare care sa te ajute sa ai mereu bateria incarcata pentru plimbari. Tot ce trebuie sa faci este sa iei cu tine statia potrivita.

Viaductul Glenfinnan, Scotia

Viaductul Glenfinnan este cel mai lung pod de cale ferata din Scotia. Nu este special doar pentru ca a aparut si in filmele Harry Potter. Viaductul are douazeci si unu de arcuri care poarta o linie de cale ferata cu o singura linie la o suta de metri deasupra raului Finnan si prin valea Finnan pe mai mult de o mie doua sute de picioare.

In ceea ce priveste structurile de beton in masa, Viaductul Glenfinnan este probabil unul dintre cele mai uimitoare din lume.

Sagrada Familia, Barcelona, ​​Spania

Arhitectul Antoni Gaudi si-a lasat amprenta in toata Barcelona cu desenele sale imaginative. Niciunul nu este la fel de proeminent ca Sagrada Familia. Este o cladire care te trage cu adevarat prin complexitatea sa exagerata. Constructia bisericii a inceput la sfarsitul secolului al XIX-lea si inca nu a fost finalizata.

Marele Canal, Venetia, Italia

Marele Canal strabate orasul Venetia din Italia pe aproape doua mile si jumatate. Calea navigabila din interiorul orasului are aproape trei sute de picioare latime pe alocuri, ceea ce este bine, deoarece aici sunt tot timpul pana la cinci mii de barci pe zi navigand de-a lungul sau.

Marele Canal este marginit de fiecare parte cu cladiri istorice incredibile si este probabil cea mai decorata portiune de cale navigabila din lume. Cele mai multe dintre cladirile uimitoare sunt vizibile doar cu barca.

Plaja Dona Ana, Lagos, Portugalia

Plaja Dona Ana este o intindere incredibila de nisip impecabil la doar o mila si jumatate de centrul orasului Lagos. Este greu de crezut ca o portiune atat de uimitoare de coasta ar putea fi de fapt atat de aproape de urbanitate. Ceea ce o face si mai impresionanta sunt stancile din spatele plajei. Ele au fost erodate de actiunea marii si a vantului in formatiuni neobisnuite care expun straturile multicolore ale stancii.

By Minune