control stomatologic periodic

Multi adulti refuza ideea de a vizita medicul dentist atunci cand nu au probleme cu dintii. Ei presupun ca vizita la dentist doar pentru a verificari de rutina este de fapt o risipa de bani, insa o astfel de abordare este gresita. Dar, de fapt, efectuarea controalelor si a curatarii profesionale a dintilor in mod regulat poate economisi bani pe termen lung, asigurandu-va ca micile probleme nu se vor transforma in unele costisitoare.

Examinarile periodice economisesc bani pe termen lung

Daca nu tineti pasul cu curatarile si examenele de sanatate orala, pot aparea probleme dentare costisitoare. Mentinerea sanatatii orale este, de asemenea, o parte importanta a mentinerii intregului organism sanatos. In timp ce periajul zilnic si folosirea atei dentare sunt esentiale pentru o gura sanatoasa, controalele si curatarile regulate sunt, de asemenea, foarte importante. O sanatate orala buna este, de asemenea, legata de sanatatea generala buna.

Cand sa faceti un control

Pentru majoritatea adultilor, se recomanda sa faca un control stomatologic si o curatare profesionala la fiecare sase luni. Cu toate acestea, in functie de nevoile individuale si de istoricul stomatologic personal, medicul dentist va poate recomanda vizite mai frecvente.

Ce se intampla in timpul unui examen

In timpul unui examen stomatologic tipic, pacientii trec prin doua procese importante de tratament preventiv: curatare si evaluare. Examenele incep adesea cu o curatare profunda efectuata de un igienist dentar. Acestia sunt profesionisti din domeniul stomatologic care au fost instruiti sa foloseasca echipamente si tehnici speciale pentru a indeparta tartrul si placa pe care nu le puteti elimina clasic cu periuta si ata dentara.

Odata ce dintii au fost curatati si lustruiti, medicul dentist va veni pentru a va evalua gatul, limba, dintii si gingiile pentru orice semne de deteriorare, boala sau carii. De asemenea, pot fi facute radiografii. Daca se gasesc puncte cu probleme, medicul dentist va va recomanda un plan de tratament si vor fi programate vizitele ulterioare.

De asemenea, uneori este posibil ca la controlul medical sa primiti si recomandarea pentru o radiografie digitala, care sa va ajute sa obtineti cele mai bune si relevante informatii despre problemele dentare care nu se vad, dar care va pot pune dintii in pericol.

Chiar daca organizatiile au investit milioane de dolari in educarea publicului cu privire la importanta mentinerii sanatatii orale bune, peste 50% dintre oameni nu isi viziteaza regulat medicul dentist. Aceasta este o statistica tulburatoare, avand in vedere ca aproape acelasi procent de adulti au un anumit nivel de boala a gingiilor si se estimeaza ca aproape trei sferturi dintre adulti au cel putin o carie.

Prin monitorizarea regulata a sanatatii bucale si tinand pasul cu ingrijirea preventiva necesara, este mai putin probabil sa apara boli dentare si carii. Daca se gaseste o problema in timpul controlului obisnuit, este adesea mai usor de rezolvat, deoarece a fost detectata rapid. Ca urmare, nevoia de interventie si tratament costisitor este practic eliminata si orice amenintare la adresa sanatatii generale este eliminata. Cand vine vorba de efectuarea examenelor dentare si a curatarilor periodice, este bine sa va amintiti ca preventia este mai importanta decat tratarea.

La Fusiondental, se vor obtine rezultate fabuloase in ceea ce priveste sanatatea orala, in cazul in care urmati un program de examinari facute periodic si mai ales, facute corect. Astfel, e mai simplu si mai usor sa aveti mereu dintii sanatosi sis a preveniti aparitia unor probleme grave si costisitoare. Sanatatea dintilor joaca un rol important in bunastarea generala a organismului, acesta fiind si motivul pentru care ar trebui sa acordati o importanta mai mare serviciilor stomatologice, chiar si atunci cand nu aveti nicio problema a dintilor.