Tamplarie.com

Principala cerință pentru termopan este durabilitatea sa. Cele mai bune companii din lume oferă o garanție de 10 ani. De regulă, această perioadă este mult mai lungă dacă alegi feroneria potrivită folosită la ferestrele termopan. Pentru ferestrele din aluminiu sunt selectate părți din aliaje de aluminiu, și astfel de fitinguri nu sunt fixate în același mod ca la ferestrele din PVC sau din lemn. Ferestrele termopan cu efect antiefracție merită o atenție specială. În Europa, se acordă o atenție specială acestor detalii. Conform statisticilor, 70% din furturile de apartamente sunt legate de ferestrele cu feronerie de o calitate slabă.

Adesea oamenii nu acordă atenție calității pieselor mici, gândindu-se că principalul lucru este alegerea ferestrelor cu geam termopan, cadru și cercevea. O astfel de neglijență și, uneori, frugalitatea excesivă, duce la deteriorarea întregului mecanism, ducând la reparații care pot duce la cheltuieli în plus. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să dai importanță feroneriei folosită la ferestrele termopan.

Feroneria pentru ferestre termopan este un set de piese care ajută la menținerea cadrului în deschidere, permițând deschiderea și închiderea fără probleme. Nicio fereastră nu este completă fără feronerie. Aceste elemente sunt împărțite în grupuri în funcție de scop: grup de bucle, elemente de blocare mecanice, accesorii de rotație a ferestrelor.

Grup de balamale pentru ferestre termopan

Grupul de accesorii al ferestrei este componenta principală a designului ferestrei. Încărcătură mare este plasată pe balamale, deoarece acestea sunt proiectate pentru a deschide și închide ferestrele. Aceste părți mici îndeplinesc mai multe funcții, cum ar fi: mișcarea obturatorului înainte și înapoi; țin părți ale ferestrei; păstrarea profilului materialului în stare adecvată. Grupul de panouri testează atât sarcinile verticale, cât și pe cele orizontale, asigurând închiderea corectă a geamului. Atașarea corectă a detaliilor acestui grup de piese nu va permite pătrunderea frigului și a umezelii în interior. Deși balamalele nu sunt vizibile, responsabilitatea este asupra lor.

Elemente mecanice de blocare

Acest grup de feronerie joacă rolul de a închide/deschide, roti și înclina geamurile. Acestea sunt mânere, încuietori, butuci. Ferestrele fixe nu au nevoie de astfel de echipamente, ci doar cele care se deschid, precum și cele rabatabile. Părțile de blocare sunt împărțite în grupuri, în funcție de diferite criterii: forma ferestrei, tipul profilului, modul de deschidere, gradul de protecție împotriva efracției. În funcție de metoda de deschidere, mecanismul poate fi: cu alunecare (mișcarea cercevelei pe cadru pe șine sau alt tip de ghidaj); rotativ (vertical – geamurile se întorc lateral; orizontal – înclinat în sus sau în jos); înclinat (permite respingerea părții mobile a ferestrei la un anumit nivel de-a lungul axei orizontale); pliere rotativă (permite rotirea canatului de-a lungul axei verticale, precum și înclinarea spre lateral).

Accesorii pentru rotirea axului

Există axe orizontale și verticale în jurul cărora se deplasează supapele. De asemenea, pot fi deplasate într-un plan înclinat cu ajutorul elementelor pliabile. Deflexia cercevelei este asigurată de modul de ventilație. În același timp, se deplasează cu 10 -25 de grade în funcție de modelul și dimensiunea ferestrei. Gradul de deviere a geamului în plan orizontal este limitat de conturul superior și inferior al deschiderii ferestrei. Axa verticală are un unghi maxim de mișcare de 180 de grade. Feroneria glisantă (lamele, role) este concepută pentru a deplasa geamurile dintr-o parte în alta vertical, de-a lungul jgheabului orizontal deasupra și dedesubtul deschiderii.

By dca