Un zâmbet care dezvăluie un șir de dinți albi, este unul dintre simbolurile frumuseții. Cu toate acestea, puțini sunt cei care primesc un astfel de cadou de la natură. Pentru albirea dinților este nevoie de mult efort. Din fericire, stomatologia modernă estetică se află la cel mai înalt nivel de dezvoltare și, prin urmare, poate rezolva problema întunecării dinților, indiferent de cauza acesteia. Țesutul dentar conține minerale fluorurate. Se disting prin densitate mare, duritate, rezistență la atacuri chimice și, prin urmare, nu reacționează cu pigmenții. Cu toate acestea, bacteriile din gură produc acizi. Sub influența lor, fluorul este spălat. La spălarea dinților, deficitul său este compensat, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Dacă nu ești mulțumit de dinții tăi…

Spre deosebire de smalțul dinților, dentina este un țesut poros. Pe măsură ce smalțul este șters până la dentină, cele mai mici pete vor umple treptat porii. Acest lucru are ca rezultat pierderea albului natural și a mătuirii dinților. Este necesar să spunem că nu există nicio indicație medicală pentru procedurile de albire. Acestea sunt efectuate la cererea pacienților care nu sunt mulțumiți de culoarea dinților și experimentează disconfortul psihologic asociat. Unii pacienți doresc să redea nuanța naturală pierdută a dinților, iar alții aspiră la faimosul zâmbet lucios „Hollywood”. Într-un fel sau altul, albirea dinților în stomatologie în stadiul actual al dezvoltării sale, permite obținerea rezultatului dorit în ambele cazuri.

Clinica stomatologica DentoCare

Dacă te gândești să recurgi la metoda de albire a dinților, este important să mergi la clinica stomatologica DentoCare și să afli de la specialist dacă existentă contraindicații în cazul tău. Boala cronică nu este o problemă. Dacă pacientul are o boală oncologică, decizia se ia individual. Același lucru este valabil și atunci când pacientul nu a atins vârsta majoratului. În acest caz, în absența altor contraindicații, procedura poate fi efectuată cu acordul părinților.

Albirea dinților prin curățare profesională

După cum sugerează și numele, albirea dinților se realizează mecanic folosind echipamente speciale. Nu implică utilizarea substanțelor chimice de albire. Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să redea nuanța naturală a smalțului dinților. Metodele moderne cele mai populare și eficiente sunt curățarea cu ultrasunete și cu fluxul de aer.

Curățarea cu ultrasunete se efectuează cu ajutorul unui aparat dentar special – un scaler, care este un laser cu ultrasunete. Ecografia, acționând asupra formațiunilor solide, le distruge fără a afecta smalțul. Metoda este nedureroasă pentru pacient și sigură pentru sănătatea sa. Curățarea profesională cu ultrasunete elimină tartrul și placa. Drept urmare, dinții se luminează cu 1-2 tonuri, dobândind nuanța lor naturală.

Albirea dinților cu Air Flow

Acesta este un tip de curățare profesională care utilizează un aparat de detartraj special. Metoda de albire cu Air Flow folosește un jet sub presiune, format din apă, aer și o substanță abrazivă. Astfel, se efectuează sablarea cu aer, care elimină depunerile moi și dure. Aceasta este o procedură rapidă, sigură, nedureroasă, în urma căreia dinții devin mai albi cu 1-2 nuanțe.

Pentru fluoroză și pierderea persistentă a calciului, se folosesc tehnici abrazive – detartrajul cu o freză de diamant și microabraziunea. Cu acest efect, straturile de smalț deteriorate pe suprafața dintelui sunt îndepărtate. Cu toate acestea, pierderea smalțului este neglijabilă. Această procedură are un cost redus și se efectuează destul de repede. Dacă pacientul simte un anumit disconfort din cauza sensibilității crescute a dinților, poate fi utilizată anestezia locală.

By dca