Din ce în ce mai multă lume apreciază utilitatea unor ceasuri sport GPS, care nu doar că te ajută să monitorizezi mai bine trecerea timpului, dar sunt prevăzute și cu o mulțime de alte funcții care îți fac viața mai ușoară. În special dacă ești genul mai sportiv, vei fi de-a dreptul fascinat de acest model, unul plin de senzori și tehnologii care cu doar câțiva ani în urmă păreau ceva de domeniul fantasticului.

Scumpe, dar foarte utile

Dacă și pe tine te tentează un astfel de ceas, ține cont că este destul de scump, așa că ar fi bine să faci alegerea cu atenție, pentru a nu plăti mai mult decât face. Avem pentru tine câteva recomandări, în caz că nu știi prea multe amănunte.

Și, chiar dacă este vorba despre ceasuri sport GPS, să știi că sunt prevăzute cu o mulțime de funcții care îți pot fi de folos nu numai în activitățile care implică mișcarea fizică. Dar hai mai bine să vedem care sunt caracteristicile de care să ții cont.

Funcții necesare pentru activitățile sportive

Giroscop, barometru și altimetru sunt instalate în ceasuri sport GPS, pentru ca tu, dacă ești genul dependent de mișcare fizică în aer liber, în orice condiții, să ai la îndemână toate informațiile de care ai nevoie.

Dacă în schimb practice jogging urban, adică alergi pe asfalt, pe trotuarele din oraș, alege un model de ceas cu hartă încorporată. Nu uita să existe și funcția de înregistrare a indicilor vitali, iar dacă vrei ceva mai performant, găsește un model care îți elaborează și programe de antrenamente.

Există chiar și modele de ultimă generație, care oferă utilizatorului mai bine de 80 de programe sportive, așa că nu o să te plângi vreodată că te plictisești cu un astfel de accesoriu.

Mai mult decât un simplu ceas sport!

La o simplă studiere a caracteristicilor acestui instrument de măsurare a timpului perfect pentru persoanele care adoră să facă mișcare, te vei convinge că este ceva mai mult decât atât. Ai parte de numeroase alte funcții de care să te bucuri în activitatea zilnică. Astfel, îți poți monitoriza apelurile telefonice, poți trimite mesaje, unele modele permit apelurile telefonice, sau chiar poți posta și pe rețelele de socializare. Vrei să asculți muzică sau să știi cum va fi vremea în perioada următoare? Nu mai apela la telefon pentru acestea, folosește-te de ceasul tău sport.

Tipuri de ceasuri sport GPS

Există mai multe tipuri de ceasuri sport GPS, care se clasifică în funcție de activitățile pe care urmează să le monitorizezi cu ajutorul lor. Și, chiar dacă avem de a face cu un produs destul de scump, îl vei adora și nu îl vei mai da jos de la mână. Important este însă să îți fie cu adevărat necesar și să îl folosești, nu doar să te lauzi cu el în fața rudelor sau cunoștințelor.

Pentru sporturi de interior

Adori să faci mișcare, dar o prefer pe cea de la sala de antrenamente. De aceea, în acest caz, pentru tine este potrivit un model simplu, care să aibă drept funcții un accelerometru și un senzor pentru puls. Discută cu vânzătorul dacă există și moduri de lucru pentru alergarea pe bandă sau pe bicicleta medicinală.

Pentru amatorii de jogging

Adori să alergi și să simți acea libertate pe care ți-o dă mișcarea în aer liber? Din fericire, există un model și pentru tine, prevăzut cu accelerometru și GPS sau, dacă ți se pare prea scump, se găsesc și destule variante mai ieftine, pe care le poți conecta cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil.

Pentru ciclism

Modelul cu GPS este cel indicat pentru tine, dacă iubești să te dai cu bicla, inclusiv pe trasee dintre cele mai dificile, care îți pun la încercare condiția fizică. Ai putea opta pentru un ceas sport care are și funcția de barometru, iar dacă îți dorești ceva cu adevărat profi, ai grijă să nu uiți de conectivitatea ANT+ și de senzorii externi care măsoară cadența sau puterea cu care apeși pe pedale.  De asemenea, dacă îți place să încerci mereu trasee noi, alege un ceas care are și hărți incorporate, pentru a te orienta mai ușor. Nu uita că ai nevoie și de date despre diferențele de nivel, așa că ai grijă să îi amintești despre toate acestea vânzătorului din magazinul de unde vrei să îți cumperi un astfel de ceas.

Pentru înot

Au trecut demult vremurile când trebuia să ne dăm ceasul jos atunci când înotam, pentru a nu-l defecta. De fapt, ceasurile rezistente la apă au devenit ceva banal. Dar dacă ești înotător de performanță, te poți bucura de un model special de ceas sport, unul care este dotat în primul rând cu un GPS care să poată calcila ușor distanțele parcurse. Pentru sesiunile în bazin nu trebuie să-ți lipsească un accelerometru special, care poate înregistra mișcările mâinilor, dar și a corpului, la fiecare întoarcere.

Pentru ski

Ești pasionat de ski fond? Atunci ceasurile sport bune pentru tine sunt cele care seamănă foarte mult la caracteristici cu cele pentru jogging. Ai nevoie doar de câteva informații în plus, cum ar fi distanță, viteză, timp și poate și pulsul. Preferi ski back-country? Un ceas ca pentru amatorii de ciclism este perfect pentru tine.

Pentru drumețiile montane

Sunt printre cele mai scumpe modele de ceasuri sport deoarece ai nevoie de GPS, hărți pentru orientare, barometru, magnetometru, și să nu uităm nici de o carcasă rezistentă, pentru că va ”încasa” multe șocuri, dar și umezeală.

By bl291g