Orice librărie online are măcar un titlu Lucreția Titircă printre cărți de medicina. Lucretia Titirca si-a alăturat numele in istoria medicinei alături de înaintașe celebre: Florence Nightingale, Virginia Henderson, Sarah Emma Edmonds, Dorothea Dix. Arta îngrijirii bolnavilor – nursingul, a cunoscut o amploare din ce în ce mai mare în secolul trecut.

Daca îți pregătești examenele la școala medicală, daca ești student la medicină sau la liceul sanitar si înveți despre nursing, cu siguranță ai incluse și cărți Lucretia Titirca. Astăzi, mii de asistenți medicali datorează pregătirea lor unor cărți de lucretia titirca.

De-a lungul carierei domniei sale, Lucreția Titircă a obținut numeroase diplome, titluri de onoare și medalii, în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă profesiei de asistent medical și pentru aprecierea cărților de valoare în nursing. Premiile si distincțiile primite pentru cărți lucretia titirca înseamnă o apreciere imensă a efortului făcut în dezvoltarea acestei ramuri medicale rămasă în mod nedrept în umbră.

  • Îngrijirea bolnavilor, nursingul, a fost sistematizat într-un ghid interesant si complet care cuprinde tehnici de evaluare și îngrijiri speciale acordate bolnavilor. Ghidul în doua volume este conceput pentru asistenții medicali, studenți și elevi la școlile medicale, care vor sa învețe in mod organizat cele mai importante noțiuni de nursing.
  • „Pachet nursing: Ghid de nursing- (vol I) si Tehnici de evaluare (vol II)”, apărut la editura Viața Medicala Românească, alătura doua lucrări fundamentale despre nursing semnate Lucreția Titircă
  • Experiența îndelungată în domeniu a inspirat autoarea să realizeze un „ Dicționar explicativ actualizat de termeni pentru învățământul postliceal sanitar”, care ajuta orice student sau asistent să identifice denumiri si să treacă cu succes diferite examene.
  • Alta lucrare cu rol de compendiu este „Breviar de explorări funcționale și îngrijiri, pentru școlile sanitare” care se alătură unui valoros Dicționar de termeni pentru asistenții medicali – ediția a VII-a, întocmit de asemenea tot de Lucreția Titirca.
  • Cadru didactic cu experiență, Lucreția Titirca a redactat „Îngrijiri speciale acordate pacienților de asistenți medicali, pentru colegiile și școlile postliceale sanitare”, ediția a IX-a. o carte deosebit de utila absolvenților colegiilor medicale și a școlilor post liceale cu profil sanitar.
  • Nu putem încheia lista cărților scrise de Lucreția Titircă fără un titlu important: „Urgentele medico-chirurgicale. Sinteze pentru asistenții medicali” ediția a III-a.

Medicina românească a oferit lumii numeroase personalități de marcă, iar domeniul nursing-ului se mândrește cu numele doamnei Titircă. Cărțile redactate de domnia sa sunt folosite in sistemul de învățământ liceal și post-liceal de specialitate.

Cu dăruire si pricepere, Lucreția Titircă a adunat in ghidurile de nursing informații valoroase iar practica îndelungată ca asistentă medicală a contribuit la formarea unor proceduri și deprinderi tehnice folosite și astăzi in domeniul îngrijirii bolnavilor. Profesionalismul și stilul concentrat si clar al lucrărilor semnate de Lucreția Titircă sunt apreciate de numeroși cititori.

Studenți, elevi sau cadre medicale, beneficiază de ideile și contribuția științifică la nursing si îngrijirea bolnavilor. Pentru valoarea si calitatea lor deosebita, cărțile lucretia titirca sunt recomandate oricărei persoane care dorește să se perfecționeze în nursing.

By crih