Cartonul reprezinta o sursa importanta in lumea ambalajelor, deoarece este un material rezistent  si poate fi reciclat foarte usor. Multi producatori folosesc cutiile de transport atunci cand trimit produsele catre lanturile de magazine sau direct la adresa consumatorului. Cel mai bun exemplu de firma este shop.iPackOnline.ro, o firma romaneasca cu solutii moderne pentru cutiile de carton.

In gama de produse, clientii vor gasi cutii transport sticle, dar si cutii de transport clasice pentru diverse produse. Industria cartonului a evoluat foarte mult, iar cel mai apreciat tip de carton este cel ondulat.

Cartonul este un material usor si rigid, avand aceeasi origine cu hartia obisnuita, dar care se deosebeste de caracteristicile si folosintele acesteia printr-o compozitie, grosime si structura diferite.  In general, tehnicile de laminare ale hartiei au evoluat, satisfacand astfel aspectul si nevoile variate de rezistenta. Cartonul a fost inventat in Franta, in 1751, inventia apartinandu-i unui elev pe nume René-Antoine Ferchault de Réaumur, care l-ar fi elaborat pentru aplicatii bine precise cum ar fi un ambalaj al cartilor de joc. Cartonul este in principal folosit in ambalare, in industria editarii, si in toata industria datorita proprietatilor sale de izolare fonica, mecanica si electrica. Inca de la originile sale, este utilizat ca material suport artistic in ambalajele de lux. Ambalajele din carton prezinta numeroase avantaje in utilizare. Cartonul este un material ecologic, reciclabil si nontoxic, cartonul ondulat fiind unul dintre cele mai ecologice.

Cartonul ondulat este materialul de ambalare ales de majoritatea marcilor si foarte des folosit in industrii. Fabricarea sa este una deosebita. Astfel este asigurat faptul ca materialul poate transporta o gama larga de obiecte de greutati diferite, protejeaza impotriva umezelii si ofera solutii durabile pentru ambalare. Mai mult, cartonul ondulat se poate personaliza usor si este si foarte rentabil.

Care este structura cartonului? Cartonul ondulat este realizat din hartie arcuita, ondulata. Este o solutie destul de buna, care utilizeaza sisteme de proiectare si de productie direrite de cele ale cartonului mormal. Acest tip de design face din cartonul ondulat cea mai buna alegere pentru multi designeri de ambalaje.

Cartonul ondulat ofera o sustinere stabila pentru orice produs ambalat, pastrand elementele in siguranta pe timpul transportului, manipularii si depozitarii. In functie de cantitatea de protectie necesara, cartonul ondulat poate fi diferit ca dimensiuni si grosime. De asemenea, ondulele lasa amabalajul sa respire si tin umezeala departe de produsele ambalate, ceea ce este deosebit de important, in special pentru produsele alimentare care trebuie sa reziste pe termen lung.

Grosimea cartonului se poate regla pentru a putea fi creata cutia perfecta pentru orice produs. Cutiile de carton sunt disponibile in toate dimensiunile si pot fi folosite in orice domeniu si pentru orice tip de transport. Pot fi achizitionate multiple pachete care contin un numar mai mic sau mai mare de cutii, in functie de necesitati.

Cutiile din carton ondulat sunt unele dintre cele mai ieftine cutii de carton disponibile. Ele nu necesita costuri ridicate ale fortei de munca sau instrumente costisitoare pentru fabricarea si umplerea cutiilor. In afara de asta, cartoanele sunt destul de usor de reciclat, iar cutiile pot fi pliate la loc dupa utilizare si depozitate pentru utilizare ulterioara. Atunci cand in cutii din carton se transporta alimente, acestea se pastreaza proaspete un timp mai indelungat pentru ca aerul dintre straturile de carton au proprietati termoizolante. Cartonul este un material ce protejeaza eficient produsele, mai ales ca, asa cum am aflat deja, poate avea diverse grosimi. Daca se aleg cutii din carton ondulat exista garantia unei manipulari si a unui transport in siguranta, a oricarui produs.

Cartonul este foarte flexibil, extrem de usor si igienic. Poate fi folosit atat la impachetarea bunurilor de larg consum, cat si a alimentelor. Avand o greutate mica, acesta este si usor de transportat, iar ca ambalaj, nu contribuie cu mult in plus la masa produselor pe care le acopera. Laminat, el devine si foarte rezistent.

Avand atatea intrebuintari, cartonul reprezinta un bun de care nu ne putem lipsi, mai ales in era transportului. Cea mai sigura metoda pentru a expedia diverse produse ramane metoda de a ambala produsele in cutii transport. O metoda sigura, ieftina si 100% reciclabila, cartonul reprezinta un material al viitorului mai verde, iar partea buna este ca poate fi achizitionat direct de pe site-ul shop.iPackOnline.ro!

By bl291g