O dieta sanatoasa si echilibrata este esentiala pentru un animal de companie sanatos si fericit. Nu numai ca va oferi animalului tau de companie suficienta energie pentru activitatile sale de zi cu zi, dar este vital si pentru o functionare corecta a creierului. O dieta adecvata este, de asemenea, deosebit de importanta pentru animalele aflate in fazele incipiente ale dezvoltarii lor.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa ti le amintesti atunci cand vine vorba de hranirea animalului de companie este sa il hranesti in functie de „etapa vietii”. Diferite animale, in special pisici si caini, necesita hrana diferita in diferite etape ale vietii lor. De exemplu, puii cu varsta de aproximativ 12 saptamani vor necesita aproximativ 3 mese pe zi si nu trebuie sa fie redusa aceasta cantitate pana la varsta de aproximativ 6 luni. Acestea fiind spuse, animalul tau poate prefera mese mai mici si mai frecvente. Cheia pentru a-ti hrani animalul in mod corespunzator este intelegerea a ceea ce functioneaza cel mai bine pentru el.

De ce este important sa iti hranesti animalul de companie cu o mancare de calitate?

Este important, deoarece un mod clar in care orice proprietar de animal de companie poate afecta pozitiv longevitatea si calitatea vietii animalului sau de companie este furnizarea de alimente de cea mai inalta calitate. Calitatea alimentelor pe care i le oferi face o diferenta directa in sanatatea animalului tau de companie. Calitatea este cuvantul cheie, intelegandu-se prin asta calitatea ingredientelor care intra in fabricarea hranei pentru animale de companie. Vechea zicala „Esti ceea ce mananci” se aplica animalelor de companie in acelasi mod ca si pentru noi. Alimentele de calitate mai buna, realizate cu ingrediente de calitate mai buna, ofera o calitate a vietii mai buna. La zoomax gasesti astfel de alimente. Rezultatul? Mai putine afectiuni ale pielii, mai putina mancarime, mai putine infectii ale urechii, blana mai stralucitoare, mai putine boli inflamatorii ale intestinului, o mai buna musculatura si tonus muscular, oase mai puternice, mai multa energie, temperament mai bun si alte beneficii fizice imediate ale unei nutritii mai bune! Animalutele sunt mai fericite si se simt mai bine in general.

O nutritie mai buna, ofera un impuls general al sistemului imunitar si o sanatate imbunatatita pe termen lung, cu mai putin stres asupra organelor animalului de companie. Rinichii si ficatul trebuie sa lucreze foarte mult pentru a elimina din corpul lor toxinele, precum substantele chimice, conservantii, colorantii si alte elemente care nu sustin alimentele animalului de companie. In acelasi timp, corpul lor lucreaza intens pentru a le indeparta, lucreaza dintr-o stare uneori subnutrita, deoarece alimentele pe care le consuma animalele sunt pline de subproduse care le fac sa se simta pline, dar nu ofera hrana necesara pentru un corp sanatos. Atunci cand corpul nu este sanatos, mintea este distrasa de faptul ca nu se simte bine si vitalitatea animalului de companie poate fi compromisa deoarece nu se simte atat de bine cum ar putea sau ar trebui.

Ce face ca un aliment sa fie de inalta calitate?

Alimentele de calitate superioara, precum cele de la Zoomax, sunt alimentele care contin carne si / sau faina de carne. Exista, de obicei, o sursa de carbohidrati in alimentele de calitate superioara sau premium, dar in cantitati minime. Cele mai bune alimente de inalta calitate sau premium contin ingrediente pe care si noi oamenii le consumam, precum acizi grasi naturali Omega 3 si Omega 6. Ceea ce trebuie sa evitam sunt componentele din porumb, grau si soia care sunt adesea folosite ca materiale de umplutura si, uneori, se dovedesc a fi prima componenta alergica atunci cand un animal de companie prezinta o intoleranta sau o alergie la hrana. Nu ar trebui sa existe subproduse, materiale de umplutura, conservanti chimici, culori sau arome artificiale.

Cu o hrana de calitate superioara, animalul de companie primeste o nutritie mai buna printr-o digestibilitate mai buna. Ceea ce inseamna ca obtine mai mult si o calitate mai buna a ceea ce poate folosi corpul. Este important sa cunoastem diferenta dintre proteinele digerabile si proteinele brute. Alimentele de calitate inferioara pot adauga proteine brute, cum ar fi ciocuri de pui, copite de vaca, par de capra, orice sursa de proteine, dar nu neaparat proteine digerabile, ceea ce inseamna ca nu au niciun beneficiu nutritional pentru animalul de companie. Sursele de proteine din carne versus sursele de proteine din cereale sunt, de asemenea, importante, deoarece cainii si pisicile sunt carnivore cu un sistem digestiv orientat spre carne, nu porumb, grau sau soia.

Unele branduri mai putin costisitoare sau de calitate inferioara vor adauga zahar sau arome artificiale pentru a face mancarea mai placuta. Cu alimente de calitate superioara precum cele de la Zoomax, gustul este mai bun, mai natural.

Nu exista un singur tip sau brand de alimente care sa fie cea mai buna pentru toate animalele de companie, insa sunt cateva recomandate, precum hrana Royal Canin. Varsta fiecarui animal de companie, afectiunea sa (diabetic, epileptic, artrita, cancer, gravida…), sistemul imunitar (alergii, mancarime …) si stilul de viata ( sportiv activ competitiv versus un animal de companie de familie) trebuie luate in considerare la selectarea tipului de hrana. In functie de animalul de companie, este important sa discuti cu medicul veterinar despre sursa de hrana, cum ar fi proteina, carne rosie comparativ cu carne alba sau pe baza de peste si ce procent de carbohidrati ar trebui sa aiba. Cheia este, din nou, sa ne asiguram ca, oricare ar fi alimentele recomandate de medicul veterinar, acestea sunt de inalta calitate si nu contin elemente care ar putea deteriora organismul.

Exista mult mai multe alimente de inalta calitate disponibile astazi decat acum zece ani. Si vei vedea ca longevitatea si calitatea crescuta a vietii animalului tau de companie nu are pret!

By bl291g