PROPAN VS BUTAN - CARE ESTE MAI BUN PENTRU GRĂTARUL TĂU?

Cu sezonul de grătar în plină desfășurare, probabil că ați avut deja câteva grătare cu un grup mic de prieteni. Dacă începeți să consumați puțin gaz, este posibil să luați în considerare propan sau butan pentru gătit la grătar, deoarece acestea sunt cele două gaze cele mai utilizate pentru grătarele domestice.

Aici, aruncăm o privire mai atentă asupra câtorva dintre avantajele pe care atât propanul, cât și butanul le pot aduce la grătarul dvs., astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză data viitoare când trebuie să cumpărați butelii la domiciliu pentru grătar.

Ce este gazul propan și butan și care este diferența?

Propanul provine din procesarea gazelor naturale și rafinarea petrolului și este un gaz hidrocarbonat foarte inflamabil. Pentru a-l face potrivit pentru uz casnic și comercial, gazul este lichidizat prin presurizare și veți găsi că propanul este utilizat în mod obișnuit pentru o serie întreagă de nevoi de încălzire și gătit atât acasă, cât și în afaceri.

Butanul este, de asemenea, un gaz hidrocarbonat foarte inflamabil, care provine din procesarea gazelor naturale și rafinarea petrolului, la fel ca propanul. Cu toate acestea, utilizările celor două gaze sunt destul de diferite, deoarece veți găsi că butanul este cel mai frecvent utilizat ca combustibil și gaz frigorific.

În timp ce gazul propan și butanul au multe asemănări, există câteva diferențe distincte de care trebuie să fii conștient. Cea mai semnificativă diferență dintre aceste două gaze este punctul de fierbere, deoarece propanul are o temperatură de fierbere de -42 ° C, în timp ce butanul are un punct de fierbere mult mai mare la -2 ° C.

Ce este gazul propan și butan și care este diferența

Deși acest lucru nu poate însemna foarte mult pentru o persoană obișnuită, este de fapt extrem de important atunci când vine vorba de alegerea tipului de gaz de utilizat, deoarece propanul este ideal pentru utilizare în climă mai rece datorită temperaturii sale mai mici de fierbere. Nu numai acest lucru, dar propanul exercită, de asemenea, o presiune semnificativ mai mare decât butanul la aceeași temperatură, ceea ce înseamnă că este ideal pentru depozitare exterioară și utilizare pe tot parcursul anului.

Dacă sunteți în căutarea de gaz butan sau gaz propan pentru grătarul dvs., asigurați-vă că răsfoiți gama noastră pentru a găsi unele dintre cele mai bune prețuri din jur. Avem experiență în furnizarea de gaze îmbuteliate de specialitate și în zona ta, astfel încât să puteți fi siguri că selecția noastră de butelii la domiciliu ramnicu valcea este de cea mai înaltă calitate.