utilaje constructii iarna

Tot mai multi antreprenori se intreaba cum protejam utilajele de constructii pe timpul iernii acestea fiind sensibile la temperaturi scazute. De aceea este important sa inveti ce sa faci cu utilajele pentru ca iarna sa nu aiba probleme. Firmele care detin astfel de echipamente stiu exact ce au de facut pentru ca totul sa fie in ordine la finalul iernii si sa poata utiliza echipamentele corespunzator.

Utilajele trebuie sa fie pastrate intr-un mediu cat mai uscat

Daca este posibil, utilajele de constructie trebuie sa fie pastrate intr-un mediu cat mai uscat astfel incat sa nu apara probleme cu ele si sa nu rugineasca. Doar asa le vei putea utiliza rapid si fara probleme atunci cand vine primavara. Cei care ofera servicii de inchiriere buldoexcavator stiu foarte bine cum sa faca asta astfel incat sa iti poata oferi utilajele in cea mai buna stare.

Pentru ca suntem in plin sezon rece si utilajele sunt in general puse in sopron, este important ca ele sa ramana pregatite si in stare optima de functionare pentru urmatoarea exploatare si pentru tot anul urmator. Echipamentele agricole pe care le avem si cele de constructii sunt investitii pe termen lung si de aceea este bine ca ele sa fie intretinute corect. Utilizarea unui buldoexcavator pe timpul iernii de exemplu aduce cu sine mai multe provocari, insa daca urmezi cativa pasi simplu, utilajul va functiona excelent chiar si cand temperaturile sunt joase.

Citeste cu atentie manualul de utilizare pentru utilaj

Consultarea manualului de utilizare pentru a intretine corect un excavator este foarte importanta si este primul pas pe care va trebui sa il faci. De asemenea, este foarte important sa te asiguri ca utilizezi combustibilul si filtrele potrivite pentru acest utilaj. Lichidul hidraulic adecvat si uleiul de motor trebie sa fie bine folosite pentru a mari durata de viata a utilajului.

Realizeaza un plan de depozitare

In manualul acestui echipament vei gasi sfaturi utile pentru depozitare si instructiuni de intretinere preventiva. Diferitele modele si branduri de buldoexcavatoare solicita procese de pregatire pentru iarna cat mai distincte. Parcheaza buldoexcavatorul pe o suprafata cat mai dura si plana daca vreis a eviti inghetarea anvelopelor pe sol. Elimina resturile si noroiul de la roti inainte de a depozita echipamentele pentru a evita inghetarea lor. Inainte de depozitare, ar trebui sa faci o examinare cat mai amanuntita a buldoexcavatorului facand si operatii de intretinere preventiva in momentul in care este necesar si verificand nivelul de lichid, curelele si scurgerile dar si electrolitul de la baterie.

Verifica zilnic buldoexcavatorul

E parcursul unei verificari zilnice este recomandat sa inspectati anvelopele cautand urme de uzura si crapaturi. Verifica anvelopele pentru scurgerile eventuale si asigura-te ca presunea este optima. Testeaza bateria si examineaza lamele de la stergatoare. Nu e nimic mai neplacut sau periculos decat sa lucrezi cu excavatorul fara lame functionale atunci cand ninge sau cand ploua. Dupa inspectie, lubrifiaza corect punctele de gresare si citeste inca o data manualul pentru a vedea ce mai ai de facut.