istorie brad artificial

Împodobirea unui brad de Crăciun a reprezentat de-a lungul timpului, și reprezintă încă și astăzi o tradiție importantă și extrem de îndrăgită asociată sărbătorii Crăciunului. Nu se știe însă cu exactitate de unde a luat naștere acest obicei al împodobirii de brazi de Crăciun.

Insă ni se spune că acest obicei a început cu mult timp în urmă la popoarele germanice, cu timpul ajungând și în țările creștine. Cel mai important element de care trebuie să ținem seama de sărbători este bradul de Crăciun.

Se spune despre brad că este un pom al virtuții și un simbol al longevității. Acest lucru se datorează faptului că el rămâne verde pe tot parcursul anului. Poate cel mai important aspect, bradul, trebuie ales cu foarte mare grijă. Însă cum facem asta și de ce anume trebuie să ținem cont în alegerea bradului perfect cand cumparam online?

Ei bine, în primul rând trebie să ne decidem asupra naturii acestuia. Ne dorim un brad natural sau un brad artificial? Dacă optăm pentru unul natural există posibilitatea apariției alergiilor, și cu siguranță nici unul dintre noi nu își dorește să își petreacă sărbătorile de iarnă în spital din cauza unei decizii proaste. Tocmai de aceea, recomandăm un brad artificial online pentru sărbătorile de iarnă.

brad de craciun online

Avantajele unui brad de Crăciun artificial online

Avantajele unui brad de Crăciun artificial sunt numeroase și pornesc de la aspectul mult mai uniform și mai bogat al crengilor până la culoarea mai vie și mai plăcută vizual a acestora.

Este extrem de ușor să alegem un brad artificial de Crăciun deoarece brazii artificiali, spre deosebire de cei naturali vin cu o serie mai numeroasă de modele din care putem alege, modele menite să se potrivească în locuința noastră indiferent de suprafața acesteia și de spațiul de care dispunem.

Oricât de mult am căuta nu vom putea găsi niciodată bradul natural perfect cu dimensiunile potrivite casei noastre, sau cu bogăția crengilor specifică filmelor.

Transport mult mai facil pentru brazi artificiali cumparati online

În timpul transportului un brad natural se poate scutura de ace și își poate rupe crengile, lucru care îl va face extrem de inestetic și neatrăgător.

Brazii artificiali spre deosebire de cei naturali sunt mult mai viguroși și au crengile mult mai dese și mai bogate fără a exista riscul să le cadă acele datorită materialelor din care au fost realizați, menite să fie rezistente ( PVC sau PE).

De asemenea la brazii artificiali nu va exista niciodată riscul ca acele acestora să se scuture deoarece ei vin ambalați în cutii sigilate lucru care garantează că aceștia vor ajunge acolo unde este nevoie fără să sufere vreo deteriorare.

Ecologie și sănătate

Dacă alegem un brad natural în locul unui brad artificial există riscul declanșării alergiilor pentru că unele persoane sunt alergice la rășina care se regăsește pe scoarța bradului natural.

Pe de altă parte acest lucru nu va reprezenta un pericol la bradul artificial deoarece acesta nu are rășină sau o scoarță lucru care îl face mult mai sigur decât pe unul natural. Iar dacă vorbim despre persoanele cărora le place mirosul de brad în locuință acesta poate fi adus acolo și cu două crenguțe de brad nefiind nevoie de un întreg brad.

Dacă alegem un brad de Crăciun artificial de la un magazin online ca https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali-online în locul unui brad natural poate fi o alegere extrem de inteligentă ce vine totodată în sprijinul mediului înconjurător și al ecologiei.

Acest lucru se datorează faptului că un brad natural este tăiat ca să fie folosit doar de sărbători nefiind nici măcar reciclat după aceea. Acest aspect poate fi unul extrem de dăunător în timp deoarece unui brad îi sunt necesari 12 – 15 ani să ajungă la dimensiunile potrivite pentru a fi utilizat dreptul brad de Crăciun.

By Oreste