E dureros sa stii ca pana mai ieri stateati impreuna la masa, iar astazi  primesti un telefon ca el sau ea, fiinta draga, nu va mai reveni niciodata acasa singura, ci trebuia adusa sa isi gaseasca linistea si odihna!

In calitatea de apartinator trebuie sa te confrunti cu doua necunoscute, una mai rea decat cealalta: strainatatea si moartea. Strainatatea a fost considerata de multi mai rea decat moartea.

Tu te zbuciumi in tara, iar acolo, la mii de kilometri, un trup inert este tratat cu nepasare, fiindca ai lui sunt departe.

Nu-l poti abandona asa, fiindca legea sangelui isi spune cuvantul, de aceea te sfatuiesc sa cauti cele mai bune servicii repatriere decedati si la prima discutie cu agentul funerar al firmei Funerarenicolas.ro sa il rogi sa te consilieze!

Ai nevoie de asigurari, de dovezi de empatie si sustinere si el iti va garanta cu certitidine ca vei primi sicriul cu trupul neinsufletit al celui drag la capela si ca inmormantarea decenta la care are dreptul va avea loc.

Pe site-ul firmei sunt prezentate toate informatiile legate de repatriere, dar ochii tai vor fi plini de lacrimi si nu vor putea citi nimic. Una este sa discuti despre moarte la modul general, moartea aceea care inca nu s-a atins de ai tai si alta este sa o privesti in fata dupa ce are coasa insangerata, iar pe coasa ei este sangele unei persoane dragi!

Implicand firma Funerarenicolas.ro in repatriere iti vei linisti sufletul, fiindca:

  1. Vei fi informat de la inceput si pana la sfarsit despre modul in care decurge procesul atat de complex al repatrierii si ti se va cere parerea in multe privinte. Daca doresti ca decedatul sa fie machiat usor, sa fie la fel de frumos ca in timpul vietii, se va tine cont de dorinta ta, daca alegi repatrierea aeriana, la fel, nu inainte de a ti se spune ca este mai scumpa si mai dificila decat cea terestra.

Comunicarea dintre echipa de servicii funerare de la firma prezentata mai sus si apartinatorii este de nota 10. Bulversat fiind de necazul care s-a abatut asupra ta, este posibil sa intrebi ceva de 3-4 ori, dar nu vei fi apostrofat, fiindca ei inteleg durerea din sufletul celui care a pierdut pe cineva drag.

  1. Vei astepta linistit in tara si ei vor face totul. Ai timp sa te pregatesti sufleteste sa il primesti pe cei drag si pe cei care vor veni sa il vada si sa iti transmita condoleante. Nu este usor sa treci prin toate acestea si ar fi imposibil sa te ocupi si de repatriere! Pot duce la bun sfarsit aducerea in tara a decedatului numai o echipa cu experienta, avand cunostinte temeinice de legislatie funerara internationala si baza materiala care sa ii permita si pregatirea decedatului si transportul legal al acestuia.

Repatrierea presupune:

-intocmirea dosarului de repatriere care contine pasaportul funerar ce indica ruta stricta pe care o parcurge masina funerara la intoarcerea in tara si adeverinta de imbalsamare. Pentru obtinerea acestor documente un membru al echipei interactioneaza cu institutiile statului in care a avut loc decesul, prin urmare este obligatoriu sa vorbeasca perfect o limba straina, sa se faca inteles.

-existenta cuplului de sicrie obligatoriu in cazul repatrierii: sicriu de zinc-sicriu din lemn. Fara aceste elemente importante nu se permite repatrierea. Nu te nelinisti! Firmele experte in repatrieri au in stoc aceste sicrie de marimi diferite si ele sunt incluse in pretul repatrierii. Tot firma care se ocupa de repatriere sigileaza capacul la plecarea din strainatate, fiindca asa este legal.

-pregatirea atenta a decedatului. Niciodata Funerarenicolas nu face rabat de la calitate, echipa se ocupa de fiecare caz in parte cu mult respect.

Si aceasta etapa a repatrierii este greu de parcurs, fiindca sunt multe de facut. Mai intai, se are in vedere igiena decedatului, Trupul este spalat atent, unghiile taiate scurt si rotund, parul aranjat frumos, apoi se face imbalsamarea cu o substanta puternica. Conservarea este garantata pana la 10 zile, fiindca drumul este lung si este posibil ca temperaturile sa fie ridicate, asa ca se iau masuri de precautie.

Dupa ce este imbracat elegant si machiat usor, decedatul este asezat corect in sicrie, iar capacul este sigilat conform normelor in vigoare. Sa stii ca manipularea sicrielor se face dificil, fiindca sunt grele, dar ei au antrenament, fiindca au organizat mii de repatrieri decente.

-transportul funerar autorizat. Masina funerara a fost atent igienizata inainte de plecarea in cursa, fiindca asa se obisnuieste la aceasta firma, din ratiuni igienice si din respect fata de decedat si fata de apartinatori. Fiindca repatrieri se fac si vara, in luna lui cuptor, masinile funerare sunt prevazute cu frig. Soferii sunt politicosi si conduc atent, iar apartinatorii sunt informati pas cu pas de modul in care decurge calatoria sa organizeze o primire decenta a sicriului la capela.

Ar fi trist sa fie adus sicriul de la mii de kilometri, iar acolo sa nu il asptepte nimeni sau sa lipseasca familia si sa fie intampinat de straini! Noi, romanii, avem obiceiuri foarte frumoase si multe dintre ele au logica.

Deschidem portile, cand trece un convoi funerar care duce la cimitir o ruda ca sa ne exprimam dorinta de a-l primi in vizita pentru ultima data, stam langa sicriul celui drag la capela. Aceste gesturi sunt simple, dar emotionante prin mesajul pe care il transmit.

Funerarenicolas devine aliatul oricarei persoane care a pierdut pe cineva drag si doreste sa il aduca acasa, indeplinindu-si in acest mod o datorie de suflet.

 

 

 

By bl291g