Dacă te regăsești deseori în situația în care te critici aspru, îți devalorifici munca și meritele, te desconsideri și îți pui numeroase piedici mentale în calea atingerii propriilor obiective, cel mai probabil te confrunți cu un nivel scăzut al stimei de sine. Aceasta este o problemă comună, dar care poate reprezenta un adevărat obstacol în calea încercării tale de a-ți trăi viața la capacitate maximă. Descoperă mai multe despre stima de sine și ce poți face pentru a o spori și a vedea primele schimbări în viața ta!

Ce este stima de sine?

Această noțiune poate fi înțeleasă drept valoarea pe care ne-o autoacordăm. Cât de valoroși credem noi că suntem și de ce. Este un concept în strânsă legătură cu respectul, imaginea și încrederea în sine, toate acestea consolidând un tot unitar care reprezintă ceea ce suntem în percepția noastră.

Care sunt semnele unei stime de sine scăzute?

Adevăratul pericol al acestei situații este că percepția pe care noi ne-o formăm despre propria persoană nu reflectă în totalitate realitatea, făcându-ne să trăim într-o bulă negativă care ne afectează pe toate planurile. O astfel de persoană se va judeca în mod constant, va scoate în evidență toate aspectele negative ale sale, nu își va recunoaște meritele, va pune mereu pe primul loc pe alții și părerile acestora, neglijându-se pe sine și poate ajunge chiar să se urască profund. Acești factori împiedică dezvoltarea și nu îi dau voie persoanei să devină cea mai bună variantă a sa. Va rata oportunități, se va izola social și își va implementa în minte ideea că nu merită nimic bun, ceea ce va atrage doar lucruri negative în viața sa.

Poate fi aceasta îmbunătățită?

Partea bună în toată această ecuație este că ne putem autoeduca în vederea atingerii stării pe care o țintim. Altfel spus, dacă vrei să ne creștem stima de sine, o putem face, dar cu multă dedicare, muncă și încredere. Deși începutul poate părea dificil, important este să continui chiar dacă pare că rezultatele întârzie să apară.

Primul pas este practicarea recunoștinței. Fă în fiecare zi un exercițiu prin care mulțumești pentru tot ce ai și ceea ce ești, dar și pentru ceea ce vrei să fii.

Plusează cu afirmații pozitive care să ateste toate punctele tari pe care tu le ai și pe care ai vrea să le dezvolți. Prin repetare, mintea ta va începe să le creadă, ceea ce te va face să te comporți ca atare.

Practica Tehnica Ho’oponopono și vei învăța iubirea, iertarea și recunoștința în același timp. Acest lucru te va face conștient, te va ajuta să te ierți pentru cât de aspru ai fost cu tine și îți arată calea spre iubire de sine.

Descoperă importanța unei stime ridicate și culege-i roadele cu ajutorul specialiștilor Vibrații Înalte!

By cb2819