Din SUA în Europa, America Latină în Asia, peisajul global al imigrației și extinderii se schimbă constant. Pentru companiile de tehnologie cu creștere rapidă care doresc să se extindă pe noi piețe internaționale, este crucial să fie conștiente de nuanțele și complexitățile piețelor globale cheie înainte de a trimite angajații în noi locații. Prin urmare, capacitatea unei companii de a construi o forță de muncă pregătită pentru lume sau de a angaja, mobiliza și gestiona în mod fluid angajații lor peste frontierele internaționale va fi tot mai mult predictorul succesului. În acest articol, acoperim țările care facilitează angajarea talentelor globale și oferă sponsorizarea permiselor de muncă.

🇦🇺 Australia Recent a lansat programul Global Talent – Independent, o nouă inițiativă majoră în strategia de imigrație a Australiei. Prin acest program, migranții extrem de calificați din industrii selectate vor avea acces la un proces accelerat pentru obținerea rezidenței permanente în Australia. Solicitanții vor fi eligibili pentru rezidența permanentă dacă se așteaptă să câștige mai mult de 149.000 de dolari pe an în Australia și sunt extrem de calificați în unul dintre cele șapte sectoare cheie ale industriei. Cele șapte sectoare industriale sunt AgTech, FinTech, MedTech, Cyber ​​Security, Energy and Mining Technology, Space and Advanced Manufacturing și Quantum Information/Advanced Digital/Data Science și ICT.

Ofițerii Global Talent din Departamentul de Afaceri Interne au fost deja desfășurați în Berlin, Washington DC, Singapore, Shanghai, Santiago și Dubai și vor avea, de asemenea, acoperire regională. Un ofițer a fost, de asemenea, desfășurat în New Delhi astăzi, pentru a extinde programul. Până la 5.000 de locuri vor fi oferite în programul Global Talent – Independent în 2019/20.

🇨🇦 Canada A lansat programul în 2017 și este conceput pentru firmele inovatoare din Canada care sunt recomandate către Employment and Social Development Canada de un partener de referință desemnat și care au nevoie de cetățeni străini unici și specializați pentru a se dezvolta și a crește. Este, de asemenea, destinat firmelor din Canada care trebuie să ocupe o poziție foarte specializată în cererea din Lista Ocupațiilor Globale pentru Talente. GTS oferă prelucrare a permisului de lucru în Canada în două săptămâni pentru angajatorii recomandați și pentru dependenții lor. De la lansare, angajatorii canadieni s-au angajat să creeze 40.000 de locuri de muncă pentru cetățeni și rezidenți permanenți, au format 10.000 de locuri de muncă în co-op și au investit peste 90 de milioane de dolari în formare. Bugetul din 2019 propune să facă programul de angajare a talentelor globale un program permanent.

Pentru a deveni competitiv în cursa globală pentru talentele digitale, țările creează noi vize rapide pentru tehnologie care permit talentelor străine tehnice și bine pregătite să stabilească rezidența.

🇫🇷 Franța Guvernul francez a deschis căi pentru angajarea talentei globale din întreaga lume care ar dori să experimenteze „je ne sais quoi” francez și a creat un permis de ședere specific, facilitat și atractiv, numit „pasaportul talentului”. Este un viză sau permis de ședere pe termen lung, renovabil pe o perioadă de până la 4 ani. Vă permite (și potențial familiei dvs.) să locuiți și să lucrați în Franța. Pentru a solicita acest pașaport al talentului, trebuie să fiți străin. Dar nu puteți / nu trebuie să aplicați dacă sunteți din Uniunea Europeană sau Algeria. Pașaportul Talentului este acordat persoanelor care au șanse să aducă o contribuție semnificativă sau durabilă prin abilitățile și talentele lor în dezvoltarea economiei franceze, precum și a culturii, științei, sportului, direct sau indirect. Pe scurt, nu trebuie să fiți inginer de software sau dezvoltator pentru a obține această viză.

🇸🇬 Singapore Pașaportul Talentului este acordat persoanelor care sunt susceptibile să aducă o contribuție semnificativă sau durabilă prin abilitățile și talentele lor în dezvoltarea economiei franceze, precum și a culturii, științei, sportului, direct sau indirect. Pe scurt, nu trebuie să fiți inginer de software sau dezvoltator pentru a obține această viză.

🇸🇬 Singapore Pașaportul Talentului este acordat persoanelor care sunt susceptibile să aducă o contribuție semnificativă sau durabilă prin abilitățile și talentele lor în dezvoltarea economiei franceze, precum și a culturii, științei, sportului, direct sau indirect. Pe scurt, nu trebuie să fiți inginer de software sau dezvoltator pentru a obține această viză.

🇸🇬 Singapore Pașaportul Talentului este acordat persoanelor care sunt susceptibile să aducă o contribuție semnificativă sau durabilă prin abilitățile și talentele lor în dezvoltarea economiei franceze, precum și a culturii, științei, sportului, direct sau indirect. În termeni generali, este unul dintre cele trei tipuri de vize de muncă profesionale, în care angajatorii nu sunt obligați să angajeze personal local înainte ca viza de muncă din Singapore să poată fi aprobată. Toate naționalitățile cu o ofertă de muncă pot aplica pentru o EP. Candidatul trebuie să câștige lunar cel puțin 3.600 de dolari singaporezi. Acest lucru se aplică candidaților care sunt absolvenți noi ai universităților de renume. Candidații mai experimentați sunt obligați să aibă salarii mai mari proporțional. Ministerul Muncii a furnizat o unealtă de autoevaluare pentru a verifica eligibilitatea pentru angajarea talentelor globale pentru permisul de muncă din Singapore. Cu toate că această unealtă este în general o bună linie directoare, există excepții, în special pentru conducerea de nivel înalt și abilități specializate.

🇩🇪 Germania S-ar putea să fiți deja conștienți de Carta Albastră a UE, o viză de muncă specializată cu cerințe stricte de educație și salariu (dacă nu, puteți citi mai multe despre asta aici). Dar ce se întâmplă cu dezvoltatorii care nu au diploma de universitate necesară sau care dețin o diplomă într-o materie nepertinentă? Economia germană are o mare cerere de profesioniști în diferite ocupații, în special în domeniul IT, inginerie, sănătate, cercetare și altele. Academicieni, cercetători, studenți absolvenți și alți profesioniști din afara UE pot avea acces la piața muncii din Germania în baza Legii privind rezidența și Regulamentului privind ocuparea forței de muncă, în timp ce cetățenii UE sunt supuși Legii privind libertatea de circulație a UE.

Pentru profesioniștii din tehnologie din majoritatea țărilor*, primul pas al procesului va fi viza de intrare (sau viza de tip D). Aceasta este de obicei emisă de ambasada germană din țara dvs. actuală de reședință și vă permite să începeți să lucrați imediat ce ajungeți în Germania. În majoritatea cazurilor, viza de tip D este emisă pe o perioadă de 3-6 luni și poate fi transformată într-un permis de muncă mai permanent în acea perioadă.

Cetățenii Australiei, Noii Zeelande, Israelului, Japoniei, Republicii Coreea, Canadei sau Statelor Unite pot intra în Germania fără viză și pot aplica pentru rezidență și permise de muncă direct în Germania înainte de a începe munca.

🇷🇴 Romania

Potrivit www.staffagency.ro in 2020 a fost stabilit un număr de 30.000 de lucrători străini noi-admiși pe piața forței de muncă. Au fost ocupate doar 22.304. Cu un an înainte, în 2019, a fost stabilit de autoritățile române tot un contingent de 30.000 de muncitori străini.