Lectura este recomandata pentru persoanele de toate varstele, fiind considerata o activitate nu doar educativa si informativa, ci si relaxanta si chiar distractiva. Cu toate acestea, in cazul in care te intrebi de ce este incurajata inca de la cele mai fragede varste si care sunt principalele beneficii ale cititului pentru bebelusi, afla ca ti-am pregatit cateva exemple destul de convingatoare in acest sens, pe care le poti descoperi in cele ce urmeaza:

Ii ofera un sentiment de siguranta. Dupa cum bine stim deja cu totii, cititul contribuie la consolidarea relatiei parinte-copil, creeaza conexiuni si ofera totodata celor mici sentimentul de protectie. De fiecare data cand ii citesti micutului tau povestea sa preferata, fie tinandu-l in brate, fie in patut, acesta va asocia automat aceste momente cu confortul si cu sentimentul de siguranta, esentiale pentru o dezvoltare cat mai armonioasa.

Il ajuta sa-si dezvolte inteligenta emotionala. Cititul aduce o contributie majora in ceea ce priveste dezvoltarea inteligentei emotionale a celor mici, una dintre aptitudinile-cheie atat in copilarie, cat si in viata de adult. Lectura inspira sensibilitate si empatie si ii invata pe copii, prin prisma povestilor personjelor din carti, cum sa-si recunoasca si sa-si gestioneze emotiile, cum sa socializeze mai bine, cum sa reactioneze in anumite situatii etc.

Reprezinta o activitate relaxanta. Cititul este o activitate nu doar benefica la nivel fizic si mental, ci si relaxanta, placuta si chiar distractiva pentru cei mici. Numeroase studii au demonstrat faptul ca unul dintre cele mai mari si evidente avantaje ale cititului este faptul ca reduce stresul si induce o stare de relaxare si calm, motiv pentru care lectura este de nelipsit inclusiv din rutina inainte de culcare a copiilor.

Contribuie la dezvoltarea abilitatilor de comunicare. Prin lectura, cei mici invata cuvinte, termeni si expresii noi, dezvoltandu-si inteligenta lingvistica, imbogatindu-si vocabularul si imbunatatindu-si capacitatea de exprimare, inteleg mai multe despre lumea din jurul lor intr-un mod atractiv, potolindu-si setea de cunoastere, si isi dezvolta in acelasi timp abilitatile esentiale de citire, ascultare si memorie.

Pe scurt, beneficiile cititului pentru bebelusi sunt numeroase si adesea laudate, motiv pentru care principala preocupare a parintilor trebuie sa fie aceea de a le insufla celor mici pasiunea pentru lectura inca de la cele mai fragede varste, cumparand carti, citind impreuna si folosind puterea exemplului. Ceea ce face un parinte devine automat parte din educatia unui copil, asa ca fa ca acest lucru sa conteze si comanda online carti pentru bebelusi de la Editura DPH pentru a avea parte de cele mai bune experiente de lectura.

Recomandarea noastra este Tati, vreau sa ne jucam!, una dintre cele mai populare carti pentru bebelusi ale acestei edituri, care cuprinde patru povestiri frumos ilustrate, usor de urmarit si de inteles de catre cei mici. Dar asta nu este tot! Pe parcursul celor 4 povestioare, cei mici il vor avea alaturi pe Bruno, nimeni altul decat ursuletul haios care se comporta exact ca un copil mic, care are de parcurs etape diverse si foarte, foarte multe de invatat. Suntem convinsi ca aceasta carticica va face deliciul copilului tau, asa ca nu ne ramane decat sa iti uram lectura placuta!

By cb2819