okflora

Oamenii au cautat mereu solutii pentru a pastra florile pe o perioada cat mai lunga. Din fericire, tehnologia a avansat in asemenea masura incat, in prezent, au aparut metode noi, extrem de eficiente, pentru conservarea florilor si pastrarea lor chiar si pentru un deceniu. Este vorba despre liofilizare, sau criogenare.

Cum se realizeaza criogenarea florilor

Procesul de obtinere flori criogenate, presupune desprinderea petalelor de pe floare si congelarea lor la temperaturi foarte scazute, sub -70 de grade Celsius. Dupa inghetare, urmeaza stoarcerea petalelor, proces in timpul caruia, prin sublimare, gheata se transforma in vapori. Urmeaza etapa de dezghetare lenta, care dureaza 3 saptamani, si refacerea manuala a florii.

Trandafirii criogenati – flori pentru o eternitate

Daca esti in cautarea unui cadou care sa dureze si sa impresioneze placut, poti opta pentru trandafiri criogenati. Daca sunt respectate cateva reguli simple de intretinere, acestia pot rezista chiar si pana la 25 de ani. Asadar, datorita procesului de criogenare, metafora trandafiri pentru o eternitate a devenit o realitate.

Motive pentru a alege trandafirii criogenati

Primele motive care te pot determina sa alegi trandafirii criogenati se afla in frumusetea lor uimitoare. Stim cu totii ca buchetele de trandafiri rosii au fost si vor ramane simbolul iubirii pure. Din pacate, trandafirii naturali, chia daca sunt ingrijiti cu atentie, au o durata de viata scurta, ceea ce poate fi frustrant.

Trandafirii criogenati, insa, pe langa frumusetea rapitoare pe care o ofera, au o durata lunga de viata, ceea ce ii transforma in cadoul ideal pentr a-ti exprima sentimentele fata depersoana iubita. In ceea ce priveste pretul, aceste este cat e poate de accesbil, mai ales daca luam in calcul ca vor rezista un deceniu.

Cum se ingijesc trandafirii criogenati

Trandafirii criogenati se pot gasi sub forma unei singure bucati intr-o cupola de sticla, sau sub forma unui aranjament format din mai multe bucati, intr-o cutie. Cu toate ca sunt numiti si trandafiri nemuritori, pentru a-si pastra frumusetea si prospetimea mai mult timp, este nevoie de atentie la cateva detalii:

  • Trandafirii criogenati nu trebuie asezati in lumina directa a soarelui. Aceasta poate provoca decolorarea petalelor.
  • In cazul trandafirilor aflati sub o cupola de sticla, este imperios necesar ca aceasta sa nu fie indepartata. Cupola are rolul de a proteja florea de umezeala care i-ar putea afecta aspectul. Totodata, cupolade sticla are rol de potectie impotriva depunerilor de praf si este o garantie a pastrarii frumusetii florii pentru o perioada de pana la 25 de ani.
  • Cupola de sticla sub care se afla tradafirul criogenat, se va curata periodic de praf, pentru a nu rapi din frumusetea florii.

Cand putem oferi trandafirii criogenati

Trandafirii criogenati sunt un cadou foarte apreciat, capatand popularitate tot mai mare pe piata florariilo din Romania. Trandafirii simbolizeaza iubirea vesnica si se pot oferi in dar persoanei iubite, mai ales daca aceasta apreciaza darurile inedite si pretioase.

Trandafirii criogenati sunt cadoul ideal pentru a celebra iubirea si a exprima sentimentele sincere si pure, durabile cat pentru o viata de om.

By dca